Zaključena preiskava

Celje: spisana ovadba za eksplozijo na avtobusni postaji

S.S.
21. 10. 2021, 13.59
Posodobljeno: 21. 10. 2021, 14.18
Deli članek:

Policisti ovadili 64-letnika, ki je v začetku leta "raztrelil" pritličje celjske avtobusne postajo in lažje ranil tri ljudi.

PU Celje
Posledice eksplozije na celjski avtobusni postaji 8. januarja letos.

8. januarja okoli 12.30 ure je na celjski avtobusni postaji prišlo do eksplozije, v kateri so bile poškodovane tri osebe.

S preiskavo je bilo ugotovljeno, da je do eksplozije in požara prišlo v pritličnih prostorih Avtobusne postaje Celje, natančneje v prostoru, kjer je nameščena elektro omarica, kjer je zagorelo. Vzrok za nastanek požara in eksplozije pa je bilo nenadzorovano uhajanje zemeljskega plina iz jeklene cevi z nameščenim elektromagnetnim ventilom v betonskem jašku med avtobusno postajo in Mariborsko cesto.

V eksploziji so bile kot rečeno lažje poškodovane tri osebe, močno pa so bili poškodovani pritlični deli stavbe. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja so celjski policisti ovadili 64-letnega delavca, ki je milo rečeno zamočil s plinovodom, s tem pa ogrozil splošno varnost ljudi in premoženja ter okolja. Nesrečnika so policisti skupaj z delodajalcem ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, za kar je zagrožena kazen do pet let zapora.