Norec

Ljubosumni mož zadavil ženo, nato organiziral iskalno akcijo

R.T.
18. 10. 2021, 17.41
Posodobljeno: 18. 10. 2021, 17.48
Deli članek:

Hitro so ga spregledali.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

27-letni Patrick S. iz nemškega mesta Biebesheim na Renu je pred sodnika stopil zaradi suma, da je umoril svojo ženo, prav tako 27-letno Jennifer S.

Mlad par naj bi že dlje časa imel velikanske probleme v zakonu, saj naj bi bil Patrick bolestno ljubosumen, Jennifer pa je prav tako tarnala, da se nikakor ne zna brzdati.

Do umora naj bi prišlo dan po tem, ko je Jennifer hotela končati zvezo, a jo je Patrick prepričal, naj mu da še eno možnost, saj da se želi spremeniti.

27 februarja je nato Patrick z golimi rokami zadavil mlado ženo, po umoru pa ji je vzel telefon in napisal sporočilo njeni sestri. Pretvarjal se je, da piše Jennifer, ki naj bi tako sestri sporočila, da bo šla na sprehod ob reki Ren. Nato se je nekako znebil trupla v bližini reke, se vrnil domov in prijavil njeno izginotje.

Samoiniciatiovno je organiziral iskalno akcijo, da bi tako prikril svojo krivdo, njeno truplo pa so še isti dan našli ob reki, v bližini njunega stanovanja.

Že naslednji dan so oblasti Patricka prijele, o njegovi krivdi pa nja ne bi bilo dvomov.

To sicer ni njegov prvi napad na ženo. Že v preteklosti naj bi namreč izvajal prav nore scenarije, s katerimi je hotel ženo čim bolj pripeti nase. Januarja se je tako oblekel v roparja, “vlomil” v stanovanje in pred očmi njunega pet let starega sina ženo dvakrat zabodel. Nato je pobegnil in se vrnil kot mož, ki je prišel rešit ženo.

Čeprav policija ni sprožila pregona, saj Jennifer ni hotela podati ovadbe, naj bi v reševalnem vozilu reševalcem priznala, da je v roparju prepoznala svojega norega moža.