Groza v Švici

Otroka nista preživela pekla, iz hiše so odnesli le še trupelci

R.T.
18. 10. 2021, 11.56
Posodobljeno: 18. 8. 2023, 10.35
Deli članek:

Iz Švice poročajo o tragediji, v središču katere se je znašla šestčlanska družina. Dva otroka sta umrla sta včeraj umrla, druga dva sta se rešila.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Včeraj pozno zvečer je zagorelo v hiši v kraju Leuzigen v švicarskem kantonu Bern. Na kraj požara so v velikem številu nemudoma odrinili gasilci, ki pa jim tragedije ni uspelo preprečiti. Iz hiše se je že močno kadilo, na ostrešju pa so plesali zublji. Na nadstrešek je uspelo še pravočasno pobegniti dvema odraslima osebama in enemu otroku. Vse tri so s pomočjo lestve rešili gasilci, še enemu otroku pa je uspelo samemu pobegniti iz hiše. Reševalci so vse štiri prepeljali v bolnišnico, a se je za gasilce groza šele začela. Med intervencijo so v hiši našli še dva neodzivna otroka, ki so ju poskušali oživljati, a so bili vsi napori zaman.

Kot je za portal blick.ch pojasnil eden od sosedov, se sprva sploh ni zavedal, kaj se dogaja. Nenadoma je zaslišal gasilce, ki so jim sledili reševalci in nato še policisti, zato se je odpravil na ulico, kjer je bilo »veliko dima, smrdelo je po zažgani plastiki.« S požarom se je na koncu borilo približno 80 gasilcev, ukrotili pa so ga šele malo po 2. uri. Hiša po poročanju švicarskih medijev ni več primerna za bivanje, oblasti pa so družini poleg začasne namestitve zagotovile tudi psihološko pomoč.