Med posilstvom

Mimoidoči zaslišal: "Ne!"; skočil je v posiljevalca in ga premikastil

R.T.
17. 10. 2021, 11.02
Posodobljeno: 17. 10. 2021, 11.06
Deli članek:

Nihče ne ve kaj bi se zgodilo, če ne bi šel tiste noči mimo.

Merseyside Police
Dobro ga je zdelal.

Nek naključni mimoidoči, ki je nedavno sredi noči hodil ob parkirišču sredi angleškega mesta Liverpool, je ustavil posilstvo v teku, rešil žrtev in za zapahe spravil napadalca.

Christopher Fletcher je tiste noči hodil proti domu, ko je izza grmovja na drugi strani parkirišča zaslišal glasen krik: “Ne!” Brez pomišljanja je stekel za glasom in zagledal kako je 23-letni Steven Lequesne napadal žensko. Udaril ga je v glavo, mu razbil nos, ga z vzvodom imobiliziral in poklical policijo. Policisti, ki so kmalu zatem prihiteli na kraj so napadalca aretirali.

Na sojenju je tožilstvo predstavilo sosledje dogodkov. Žrtev je usodne noči pila in se zabavala v hotelu Metropole. Tam se je spoznala z napadalcem, s katerim sta nato skupaj zapustila hotel, okoli prve jutranje ure. Oba sta bila pijana.

Kot kažejo posnetki varnostnih kamer, sta se kasneje začela prepirati, ženska pa mu je skušala ubežati. A 23-letnik se je pognal za njo in jo zgrabil. Skušala se mu je izviti, a jo je spravil na tla, zvlekel v grmovje in jo tam spolno napadel.

K sreči je njene krike slišal Fletcher, ki je nato lastnoročno uredil zadeve.

“Jasno je, da ste izkoristili priložnost, ko je bila sama in ranljiva. To je bil brutalen in strašljiv napad na ranljivo žensko. Z njim ste hoteli zadovoljiti svoje spolne želje, kar jo bo zaznamovalo do konca življenja,” je posiljevalcu dejal sodnik. Rešitelju Fletcherju pa je namenil lepše besede: “Izkazali ste kvalitete pogumnega, dostojnega in načelnega člana skupnosti,” je bilo slišati na obravnavi.

Lequesne je bil spoznan za krivega spolnega napada in obsojen na 10 let in pol zaporne kazni s še štirimi leti in pol pogojne kazni. Gospod Fletcher pa je bil predlagan za uradno pohvalo.