Skrivnostno izginotje

Kje je Milina? »Bojim se, da se je z njo nekaj zgodilo«

R.T.
15. 10. 2021, 19.55
Posodobljeno: 6. 5. 2022, 21.12
Deli članek:

Nemška policija še vedno išče 22-letno Milino K. iz mesta Luckenwalde v zvezni deželi Brandenburg.

Facebook
Pogrešana 22-letna Milina K.

Sicer vestna, odgovorna in vedno zanesljiva mladenka je izginila pred dvema tednoma, vse od takrat pa o njej ni bilo ne duha ne sluha. Doslej so jo obravnavali kot pogrešano osebo, a policisti še niso izvedli nobene iskalne akcije. V primer se je zdaj, ko ga je njen oče obelodanil na družabnem omrežju, vpletlo tudi državno tožilstvo. Njen 46-letni oče Artur K. je namreč zaskrbljen, da je bila žrtev kaznivega dejanja.

O pogrešani Milini je za tabloid Bild spregovorila njena 25-letna prijateljica Darya K., ki podobno kot Artur sumi, da je posredi nekaj zloveščega. »Milina je izjemno zanesljiva. Da kar tako izgine, ni v njeni naravi,« je pojasnila in dodala, da se »boji, da se je z njo nekaj zgodilo.« Prijateljica je ob tem policijo obtožila, da je 22-letnico začela iskati prepozno. Milina naj bi imela s seboj dva mobilna telefona, a se na nobeno telefonsko številko ne odziva.

»Zaenkrat domnevamo, da je živa, a trenutno ne moremo izključiti tudi drugih možnosti,« je dejal tiskovni predstavnik tožilstva Sebastian Thiele. Preiskovalci, ki se ukvarjajo s primerom, v teh dneh zaslišujejo vse njene sorodnike, prijatelje, znance in tudi morebitne priče, a po navedbah Thiela še niso kaj bliže uganki, kaj se je zgodilo z Milino. Nazadnje so jo opazili 25. septembra ob približno 1. uri v enem od mestnih parkov. Kot je za nemške medije pojasnil njen oče, še nikoli ni zbežala od doma, zato ne razume postopanja policije, ki je doslej zavračala vse pozive k iskalni akciji. Dejali naj bi mu, da je Milina polnoletna in da uradne iskalne akcije ne bodo začeli, dokler ne bo znakov, da se je znašla v težavah. Oče je preiskal tudi njeno stanovanje, ki se sicer nahaja v bližini njegovega doma, a po lastnih besedah tam ni našel nobenih odgovorov. Nespremenjeno ostaja tudi stanje na njenem bančnem računu.