»spektakularno« na Dunaju

VIDEO: Upokojenec z bentleyjem v tovornjak, ta na teraso lokala in med ljudi

R.T.
15. 10. 2021, 18.36
Posodobljeno: 15. 10. 2021, 18.40
Deli članek:

Na Dunaju se je danes pripetila huda prometna nesreča, ki jo je zakuhal 77-letnik v dragocenem vozilu znamke Bentley. Poškodovane so štiri osebe, od tega dve huje.

Facebook/Radio Wien/Zajem zaslonske slike
Dragoceno vozilo je uničeno.

Avstrijski mediji poročajo o »spektakularni« nesreči v dunajskem okrožju Neubau. Zgodilo se je opoldne. Takrat je po ulici z veliko, domnevno preveliko hitrostjo pridrvel bentley in trčil v tam parkirano manjše tovorno vozilo. Sila je bila tako velika, da je tovornjak porinilo na vrt tamkajšnjega lokala, kjer so se poškodovale tri osebe. Poškodbe je utrpel tudi 77-letni voznik bentleyja. Med prisotnimi na vrtu sta hujše poškodbe utrpela 66-letna ženska in 28-letni moški. Tretja oseba, 71-letna ženska, jo je odnesla z lažjimi poškodbami, oskrbeli so jo v bolnišnici. Kar zadeva voznika bentleyja, je zadoščala prva pomoč.

Slednji sicer ni bil pod vplivom alkohola, vzrok nesreče pa še preiskujejo. Po navedbah očividcev naj bi 77-letnik krivdo zvalil na napako na elektroniki. V kolikor svojih trditev ne bo spremenil med policijskim zaslišanjem, bo stanje avtomobila preveril strokovnjak, je poročal Radio Wien.