drugačna kot na fotografiji

Tragični nesporazum: zaradi napačne hiše ustrelil posrednika

R.T.
15. 10. 2021, 11.55
Posodobljeno: 15. 10. 2021, 11.57
Deli članek:

84-letni možakar iz ameriške zvezne države Virginie je dan po tem, ko se je preselil v novo hišo, umoril nepremičninskega posrednika, ki mu jo je prodal.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Albert Baglione je v začetku oktobra za 160.000 ameriških dolarjev kupil hišo, brez da bi si jo pred tem šel ogledat. Ko se je končno vselil, je bil očitno s prodanim nezadovoljen. “Rekel je, da hiša ni enaka kot je bila na fotografijah,” je za medije povedal njegov novi sosed Shane, ki se je po vselitvi pogovarjal z Baglionejem. “Tudi svojemu sinu je povedal, da ni zadovoljen in da se bo o tem pomenil z s posrednikom.”

41-letni posrednik Soren Arn-Oelschlega očitno ni vedel, da je 84-letnik nezadovoljen. Na Fecebooku je namreč objavil fotografijo hiše in zraven zapisal: “Čestitke kupcu. Zelo sem vesel, da sem mu uspel najti dom, ki ga potrebuje.”

8. oktobra so na posestvo poklicali policiste. Na vratih jih je pričakal Baglione. “Ustrelil sem svojega posrednika,” je dejal. V roki je držal pištolo. Policistom je pred nosom zaprl vrata, nato se je iz notranjosti zaslišal glasen pok. Ko so organi pregona uspeli vdreti v hišo, so v njej našli dve trupli. Baglione se je medtem ustrelil v glavo.