Postal je čudaški

Se mu je zmešalo zaradi karantene? Mož, ki je ustrelil ženo, 26-krat klical zdravnika

R.T.
14. 10. 2021, 14.19
Posodobljeno: 14. 10. 2021, 15.29
Deli članek:

V času prvega “zaklepa” družbe je britanski prodajalec orožja v nenavadnih okoliščinah do smrti ustrelil ženo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Možakar, ki je v vasi Barham na vzhodu Anglije maja lani ustrelil svojo ženo, je bil prepričan, da ima covid, je na sodišču v Ipswichu povedal tožilec Peter Gair. Med prvo karanteno je v roku enega meseca kar 26-krat poklical zdravnika, pred umorom pa se je vedel nadvse čudno.

Peter Hartshorne-Jones, ki se je sicer preživljal s prodajo orožja, je za umor žene Silke uporabil dvocevno potezno puško. 42-letna Silke je le nekaj dni pred umorom sosedi priznala, da njen 52-letni mož “sploh ni dobro in da je postal težak,” je dejal tožilec.

Peter je Silke umoril zgodaj zjutraj, takoj po streljanju pa je poklical policijo in povedal, da je ustrelil ženo, da jo je ustrelil dvakrat, verjetno v prsa in da zdaj umira. S policijo je ostal na telefonski liniji vse do njihovega prihoda, ko se je mirno predal. Silke je bila tedaj še živa, a ji je kasneje v bolnišnici odpovedalo srce.

Strokovnjaki so za sodišče ocenili, da obtoženi trpi za “napako v miselni funkcionalnosti,” a vzroka zanjo niso našli. V zdravstveni kartoteki je imel sicer zabeleženih nekaj depresivnih epizod.

Tožilec Gair je sodniku pojasnil še, da do marca lani, ko so na Veliki Britaniji uvedli prvo karanteno, problemov v zakonu med Petrom in Silke ni bilo zaznati. Med karanteno pa se je vse spremenilo, ko se je Peter začel vesti čudaško in je postal obseden s tem, da naj bi bil okužen z novim koronavirusom.

Kaj natančno se je tiste dni dogajalo v stanovanjski hiši v Barhamu ne bo najbrž nikoli jasno, več podrobnosti pa bo razkrilo sojenje, ki se bo nadaljevalo že prihodnji teden.