kobrin strup

Možakar, ki je ženo umoril s kačo, dobil dve dosmrtni kazni

B.K.
14. 10. 2021, 08.45
Posodobljeno: 14. 10. 2021, 08.45
Deli članek:

28-letnik ne bo več videl svobode.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Moški, ki je za umor žene uporabil kačo kobro, bo do konca življenja gnil v ječi, je odločilo sodišče v indijski zvezni državi Kerali.

28-letni Sooraj Kumar je s kačo skušal ženo pokončati dvakrat, drugič mu je uspelo. Prvič je nanjo naščuval gada. Ta je 25-letno Uthro pičil, a so jo v bolnišnici uspeli rešiti. Med rehabilitacijo pri starših doma, pa je Sooraj v roke vzel kobro in neke noči njene strupnike zaril v ženino telo. Količina kobrinega strupa je bila prevelika za ženino slabotno telo in 25-letnica je preminila.

Prvi zločin je Sooraj zagrešil lanskega marca, usodni zločin pa lanskega maja.

Policija je Kumarja prijela potem, ko sta v njegovo krivdo posumila Uthrina starša. Sooraj je namreč ženo odkrito izsiljeval za več dote, njegov motiv pa je bilo njeno premoženje, ki bi ga dobil po njeni smrti.

Po dolgi preiskavi, v kateri so zaslišali 87 prič in izbrali 286 dokazov, opravili pa tudi več poizkusov, so preiskovalci ugotovili, da je bil ugriz kobre mnogo preglobok, da bi lahko šlo za naravni pojav. Strupniki meter in pol dolge kače bi se lahko namreč v človeško telo zarili za največ 1,8 centimetra, vbodni luknji v Uthrinem truplu pa sta segali 2,8 centimetra pod kožo. Strokovnjaki so bili enotni. Tako globok vbod strupnikov je bil mogoč le, če je nekdo kačo prijel za glavo in strupnike sam zaril v človeško telo.

Sodnik M. Manoj je Sooraja v sredo obsodil na dve zaporedni dosmrtni ječi, je pa zavrnil zahtevo tožilstva po smrtni kazni, saj je Sooraj star le 28 let in ima pred sabo še mnogo let, da se pokesa in spremeni svoje vedenje. A ne na prostosti.