24-letnik v priporu

Poskus umora v Postojni: H. B. naj bi jo dlje časa zalezoval, zabodel naj bi jo kar 13-krat

S.R.
13. 10. 2021, 14.37
Posodobljeno: 13. 10. 2021, 14.39
Deli članek:

24-letnik je danes prestal zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom, ki je zanj odredil pripor.

Primorske novice
Zločin se je zgodil na Tržaški ulici.

24-letni državljan Slovenije in Severne Makedonije H. B. je osumljen poskusa umora 22-letnice iz Postojne. Zločin se je zgodil v ponedeljek zgodaj zjutraj na Tržaški ulici v Postojni. Tam je na tleh obležala hudo poškodovana 22-letna domačinka, reševalce in policiste pa so na kraj poklicali občani, ki so slišali njene klice na pomoč. Kot smo že poročali, so opazili tudi vozilo, ki se je po zločinu odpeljalo s prizorišča.

Kriminalisti so hitro prišli na sled 24-letniku, ki so ga aretirali, včeraj pa so na njegovem domu opravili tudi hišno preiskavo. Vodja sektorja kriminalistične policije PU Koper Primož Ogrinc je včeraj pojasnil, da primer obravnavajo kot kaznivo dejanje poskusa umora, a je bil zaradi interesa preiskave z informacijami precej skop. Iz PU Koper so sporočili, da so 24-letnika danes privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

H. B. naj bi se po neuradnih informacijah časnika Primorske novice branil z molkom. Stanje njegove žrtve naj bi bilo sicer včeraj še vedno kritično. Prav tako naj kriminalisti še vedno ne bi našli orožja, noža, s katerim naj bi 22-letnico zabodel kar 13-krat. Nekajkrat naj bi ji predrl pljuča, vbodne rane pa naj bi imela tudi na obrazu in vratu. Časnik še poroča, da naj bi H. B. glede na govorice, ki se širijo po Postojni, 22-letnico že dlje časa zalezoval in se ji vsiljeval. Oba sta sicer poročena.