Umorjena blogerka

Obdukcija potrdila, Gabby Petito je bila zadavljena, zaročenca še vedno iščejo

R.T.
13. 10. 2021, 07.13
Posodobljeno: 13. 10. 2021, 07.13
Deli članek:

Znane so ugotovitve mrliškega oglednika, ki je obduciral truplo 22-letne blogerke Gabby Petito. Bila je umorjena, natančneje zadavljena.

Profimedia
Gabby Petito in Brian Laundrie.

Zgodba blogerke Gabby Petito, ki se je s svojim leto dni starejšim zaročencem Brianom Laundriejem junija podala na raziskovanje ameriških prerij in nacionalnih parkov, je od začetka septembra polnila svetovne medije. Spomnimo, konec avgusta se je za njo izgubila vsaka sled, s potovanja se je vrnil le Laundrie. Sredi septembra so na območju nacionalnega parka Bridger-Teton v ameriški zvezni državi Wyoming našli njeno truplo, v dneh pred tem pa je iz doma svojih staršev na Floridi izginil še Laundrie.

Obdukcijo trupla je opravil mrliški oglednik Brent Blue, ki je na včerajšnji novinarski konferenci pojasnil, da so na truplu vidne sledi davljenja. Preden so ga 20. septembra našli, je po njegovih navedbah v divjini ležalo tri do štiri tedne, kar bi časovno sovpadalo z datumom, ko se je po telefonu še zadnjič slišala s svojimi starši. Blue sicer ni pojasnil, ali je bila zadavljena s kakšnim predmetom ali rokami. Prav tako ni razkrival podrobnosti toksikološke analize, a je zavrnil nekatere špekulacije, da je bila 22-letnica v času umora noseča.

»Na žalost je to le eden od številnih smrtnih primerov po državi, kjer gre za žrtev družinskega nasilja. Žal drugi primeri niso deležni tolikšne pozornosti medijev,« je še dejal Blue, ki je poročanje o primeru označil za »medijski cirkus.«

Glavni osumljenec za umor je seveda Laundrie, ki pa ga organi pregona še vedno niso uspeli izslediti. Po navedbah njegovih staršev se je 14. septembra odpravil na pohod, s katerega pa se ni vrnil. Policija in preiskovalci Zveznega preiskovalnega urada (FBI) še vedno preiskujejo slabih 10.000 hektarjev veliko površino nacionalnega parka v okrožju Sarasota na Floridi. Pomagajo si s psi in droni, a so bili zaenkrat vsi napori zaman. FBI je sicer že izdal zvezni nalog za njegovo prijetje, a ga zaenkrat uradno obtožujejo le goljufije, saj je Laundrie po smrti zaročenke uporabil njeno kreditno kartico.