maščevanje

Grozljivka pri Selnici ob Dravi: Mamo bivše z nožem zabadal v prsi in vrat

B.K.
12. 10. 2021, 13.40
Posodobljeno: 12. 10. 2021, 13.43
Deli članek:

Znane so podrobnosti včerajšnjega poskusa umora na Štajerskem.

Dreamstime
Fotografija je simbolična.

Dobre pol ure pred poldnevom so policisti Policijske postaje Ruše in policisti vodniki službenih psov iz Maribora pohiteli v vas, v okolici Selnice ob Dravi, kjer naj bi se zgodil poskus umora.

V stanovanju so našli hudo poškodovano 48-letno žensko, ki je bila polna vbodnih ran. Žrtev so oskrbeli reševalci, ki so jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Dejanje naj bi storil 29-letni moški, ki je po napadu pobegnil z osebnim avtomobilom. Policisti so nemudoma začeli s sledenjem. Aktivirane so bile vse razpoložljive policijske patrulje, osumljenca pa so po dveh urah prijeli na območju Pohorja.

Kasneje se je izkazalo, da je napadalec bil bivši zet žrtve, ki je ob 11. uri pri njej doma iskal 21-letno bivšo partnerko, s katero sta do nedavnega živela skupaj. Ker je 29-letnik po razvezi že grozil, mu je mati nekdanje partnerke skušala vstop v hišo preprečiti. Zatrjevala mu je, da hčere ni doma, a zaman. Z uporabo nasilja je vstopil v hišo, in pregledal prostore. Ob tem je kričal, da bo njeno hči ubil. 48-letna žrtev mu je sledila po hiši in ga skušala umiriti, osumljeni pa se je nenadoma obrnil in jo začel pretepati. Udarjal jo je z rokami in brcal z nogami, nato je s pulta pograbil še kuhinjski nož in jo večkrat zabodel v prsi in vrat. Po dejanju je hišo zapustil in se odpeljal.

Za kaznivo dejanje umora iz brezobzirnega maščevanja je predpisana kazen najmanj petnajstih let zapora.