Grozota v Postojni

FOTO: 24-letnik se je mladenke lotil s sunkovitimi zamahi, zabodel jo je več kot desetkrat

S.R.
12. 10. 2021, 13.16
Posodobljeno: 12. 10. 2021, 14.19
Deli članek:

Kriminalisti so danes pojasnili več podrobnosti o včerajšnji grozoti v Postojni, kjer je 24-letni moški večkrat zabodel 22-letno žensko. Ta se še vedno bori za življenje.

Primorske novice
Kraj zločina v Postojni.

Kot smo že poročali, je včeraj zgodaj zjutraj na Tržaški ulici v Postojni moški večkrat zabodel 22-letno žensko iz Postojne. Žrtev so prepeljali v bolnišnico, storilca pa so prijeli na kraju bivanja prav tako v postojni. Zadevo so v roke vzeli kriminalisti, ki so danes predstavili več, a ne veliko več podrobnosti o zločinu.

Primož Ogrinc, vodja sektorja kriminalistične policije pri PU Koper, je pojasnil, da primer obravnavajo kot kaznivo dejanje poskusa umora. Z informacijami je bil sicer skop, saj je kriminalistična preiskava še v teku, a je pojasnil, da so policisti malo pred 6.40 uro prejeli več klicev občanov, ki so jim pojasnili, da na ulici leži punca in kliče na pomoč. Opazili so tudi vozilo, ki se je odpeljalo s kraja dogodka. Na kraj so hitro prispeli tako policisti kot reševalci, ki so žrtvi nudili zdravniško pomoč in jo nato prepeljali v ljubljanski UKC. Njeno življenje je bilo v tistem trenutku ogroženo, o tem, kakšno je njeno zdravstveno stanje danes, pa Ogrinc ni imel podrobnih informacij. Povedal je le, da je živa. Tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec je pozneje pojasnila, da mladenka še vedno bije bitko za življenje.

Policisti in kriminalisti so po dejanju hitro odkrili lastnika in uporabnika vozila, ki je odpeljalo s kraja. Na njegovem domu so nato aretirali 24-letnika z območja Postojne, državljana Slovenije in Severne Makedonije. Danes na njegovem domu poteka hišna preiskava, preiskujejo pa tudi njegovo vozilo. Pred iztekom 48-urnega pridržanja ga bodo s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa umora privedli pred preiskovalnega sodnika. Ogrinc je še pojasnil, da vse okoliščine še preiskujejo, zaradi interesa preiskave pa o motivu še ne morejo govoriti. 

Po poročanju Primorskih novic je 24-letnik žrtev zabodel več kot desetkrat in jo pustil ležati na tleh. Mladenka naj bi reševalcem tudi povedala, kdo jo je napadel, a naj bi nato izgubila zavest. Po navedbah Leskovčeve je med dvojico prišlo do spora, nakar je moški pograbil oster predmet in se 22-letnice lotil s sunkovitimi zamahi.