Biblični umor

Mož nad ženo naščuval kačo, v drugo mu je uspelo

R.T.
12. 10. 2021, 05.45
Deli članek:

Sodišče je moža, ki je nad spečo ženo naščuval kačo, spoznalo krivega umora.

Pixabay/P.Schreiner
Kobra

28-letni Sooraj S. Kumar še lep čas ne bo videl svobodnega sonca. Sodišče v indijski zvezni državi Kerali ga je namreč spoznalo za krivega umora svoje žene Uthre, ki je umrla po piku strupenjače kobre.

Zločin se je zgodil maja lani, le dva meseca zatem, ko je Uthra utrpela prvi ugriz strupenjače, gada, ki jo je za več tednov položil v bolniško posteljo. Kasneje se je izkazalo, da je gada nanjo prav tako naščuval njen mož.

Po pričevanju njenih staršev, sta usodne noči zakonca legla skupaj v posteljo. Zjutraj je Sooraj, ki je sicer rad poležaval, nenavadno hitro vstal iz postelje in zapustil spalnico. Ko je Uthrina mati pokukala v sobo je na postelji zagledala mrtvo hči.

Uthro je pobral smrtonosen kobrin strup, a policija je takoj posumila, da ni vse tako kot se zdi na prvi pogled. Po dolgi preiskavi, v kateri so zaslišali 87 prič in izbrali 286 dokazov, so ugotovili, da je bil ugriz kobre mnogo preglobok, da bi lahko šlo za naravni pojav. Strupniki meter in pol dolge kobre bi se lahko namreč v človeško telo zarili za največ 1,8 centimetra, vbodni luknji v Uthrinem truplu pa sta segali 2,8 centimetra pod kožo. Strokovnjaki so si bili enotni. Tako globok vbod strupnikov je bil mogoč le, če je nekdo kačo prijel za glavo in strupnike sam zaril v človeško telo.

Sooraj bo z dolžino zaporne kazni seznanjen prihodnji teden.