Drama na slovenskih cestah

FOTO: Za "dobro" jutro tri nesreče na gorenjski avtocesti

S.R.
11. 10. 2021, 08.15
Posodobljeno: 11. 10. 2021, 09.21
Deli članek:

Teden se še ni dobro začel, na gorenjski avtocesti pa so že zabeležili tri prometne nesreče.

Policijska uprava Kranj
Ena od današnjih nesreč na gorenjski avtocesti.

Policisti so danes na gorenjski avtocesti že navsezgodaj posredovali v treh prometnih nesrečah. Prva se je zgodila že malo po 4. uri pred izvozom Vodice v smeri Ljubljane . Trčili sta dve kombinirani vozili. Kot so pojasnili pri PU Ljubljana, je voznik enega kombija zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kombinirano vozilo s priklopnikom. V nesreči je lažje poškodbe utrpela potnica v enem od vozil. Avtocesta je bila v smeri Ljubljane zaradi ogleda in odpravljanja posledic zaprta do 6. ure. Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje se je na prikolici nahajalo še eno vozilo, ki ga je ob trčenju vrglo s prikolice.

Po navedbah kranjskih policistov se je nekaj minut pred 6. uro prometna nesreča pripetila pred izvozom Brnik, tudi tokrat na avtocesti v smeri Ljubljane. Trčili sta dve vozili, za nesrečo pa je bila kriva neprilagojena hitrost. Ob 6.30 uri se je za tem izvozom zgodila še tretja nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik trčil v stoječ avtomobil, ki ga je odbilo v še drugega udeleženca, so pojasnili. Po prvih podatkih gre v obeh nesrečah za materialno škodo. 

Malo pred 7. uro je nato počilo še v Škofji Loki, kjer je voznica z osebnim avtomobilom izsilila prednost motoristu, ki je po podatkih policije lažje poškodovan. Iz PU Kranj voznike pozivajo k prilagojenih hitrosti vožnje in ustrezni varnostni razdalji.