Piranski policisti so na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper 50-letnega Pirančana, ki je utemeljeno osumljen storitve štirih premoženjskih kaznivih dejanj. Gre za večkratnega storilca, ki je omenjena kazniva dejanja storil v času trajanja preizkusne dobe zaradi dveh že izrečenih pogojnih zapornih kazni.

Pirančan je utemeljeno osumljen, da je štiri kazniva dejanja storil med julijem in oktobrom v Piranu, so sporočili s Policijske uprave Koper.

V Župančičevi ulici v Piranu je vlomil v poslovni prostor in iz prenosne blagajne vzel 752 evrov. V kulturnem centru in multimedijskem muzeju v Piranu je izpod pulta izvlekel blagajno, s katero je želel zbežati skozi vhodna vrata na ulico, a mu je to preprečil zaposleni. Iz rok mu je vzel blagajno, osumljeni pa je pobegnil.

Zalotili so ga tudi v pekarni, v katero je vstopil skozi odklenjen službeni vhod in se napotil po hodniku mimo delavke do garderobe ter tam začel brskati po odloženi torbici. Iz garderobe ga je napodila zaposlena. A se je čez nekaj minut vrnil skozi glavni vhod prodajne, izkoristil odsotnost delavke in z roko segel čez prodajni pult do blagajne. Pri tem ga je ponovno zalotila zaposlena in mu namero preprečila.

V zadnjem primeru pa je iz pritličnega stanovanja v Piranu, v katerega je vstopil s pomočjo odprtega okna, ukradel denarnico.