gospodarski kriminal

Na Hrvaškem kazenska ovadba proti slovenskemu državljanu

J.P./STA
6. 10. 2021, 18.09
Posodobljeno: 6. 10. 2021, 18.10
Deli članek:

Dvojico bremenijo, da sta oškodovala podjetje iz Pulja za najmanj 133.500 evrov.

Profimedia
Dvojico bremenijo, da naj bi dvema podjetjema omogočala uporabo apartmajev v poslovne namene, ne da bi ta plačala nadomestilo za uporabo nepremičnin, čeprav sta podjetji z uporabo apartmajev ustvarili prihodke.

Hrvaška policija je po večmesečni raziskavi kazensko ovadila 42-letnega slovenskega državljana in 60-letnega hrvaškega državljana zaradi kaznivega dejanja zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre. 

Hrvaška policija sumi, da sta 60-letnik kot pooblaščenec podjetja iz Pulja in 42-letnik kot oseba, ki je vodila poslovanje podjetja, med marcem 2016 in septembrom 2019 ravnala v nasprotju z obveznostjo zaščite premoženjskih interesov podjetja, so zapisali na spletni strani policijske uprave s sedežem v Pulju.

Kot so dodali, dvojico bremenijo, da naj bi dvema podjetjema omogočala uporabo apartmajev v poslovne namene, ne da bi ta plačala nadomestilo za uporabo nepremičnin, čeprav sta podjetji z uporabo apartmajev ustvarili prihodke. Na ta način sta oškodovali družbo iz Pulja za najmanj milijon kun (133.500 evrov).

Kriminalisti so prav tako ugotovili, da sta 60-letnik in 42-letnik skrivala knjigovodske listine, prejete in izdane račune, izpise bančnih računov in druge listine ter poslovne knjige družbe.