Na kraju kar 120 reševalcev

FOTO: V trčenju tovornjaka in avtobusa na avstrijskem Štajerskem poškodovanih 27 upokojencev

S.R.
27. 9. 2021, 16.48
Posodobljeno: 27. 9. 2021, 16.52
Deli članek:

Na avstrijskem Štajerskem se je danes zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovorno vozilo in avtobus. Na kraju je posredovalo veliko število reševalcev.

FF Kaindorf
Avtobus je obležal na travniku.

Nesreča se je zgodila ob 10.30 uri dobrih 10 kilometrov južno od Hartberga, ki se nahaja približno na pol poti med Gradcem in Dunajem. Po navedbah avstrijskih medijev se je v trčenju poškodovalo 28 ljudi, a naj življenja poškodovancev ne bi bila ogrožena. Med poškodovanimi so voznik avtobusa in 27 potnikov, vsi med njimi pa so upokojenci. Več oseb naj bi utrpelo hujše poškodbe.

FF Kaindorf
Poškodovane so odvažali tudi s helikopterji.

Avtobus, v katerem se je nahajala skupina upokojencev iz Hollabrunna v Spodnji Avstriji, ki so bili na poti v kraj Anger v občini Weiz, je v dolgem levem ovinku trčil v nenatovorjen tovornjak s polpriklopnikom, nato ga je s ceste odbilo na travnik, kjer je pristal na boku. Sledila je obsežna reševalna akcija, v kateri je sodelovalo več gasilskih društev in skupaj kar 120 reševalcev. Na kraju je bilo namreč prisotnih več kot deset reševalnih vozil, po ranjence pa so prispeli tudi trije helikopterji.

Policija vse okoliščine nesreče še preiskuje, tako zaenkrat ni znano, kdo je povzročitelj.

FF Kaindorf
Poškodovalo se je 28 oseb.

FF Kaindorf
V nesreči je posredovalo veliko število reševalcev.