Nesreče v gorah

Nad Julijci brneli helikopterji, ki so poškodovane odvažali v dolino

S.R.
26. 9. 2021, 09.49
Posodobljeno: 27. 9. 2021, 08.13
Deli članek:

Lepo jesensko vreme, ki se je iz sobote zavleklo tudi v nedeljo, je v slovenske gore privabilo številne izletnike, hribolazce in tudi gornike. Nepresenetljivo so imeli veliko dela tudi gorski reševalci in policisti.

GRS Bovec
Fotografija je arhivska.

Kot so pojasnili kranjski policisti, so skupaj z gorskimi reševalci in helikoptersko ekipo obravnavali več nesreč v gorah. Tako se je na območju Javorniške planine v nedeljo poškodoval najstnik, ki je nerodno stopil in padel. Na območju Triglava je en planinec omagal zaradi zdravstvenih težav, drugi pa padel. Ekipa je nato na Planini pod Golico pomagala neki poškodovani ženski, sicer udeleženki gorskega teka. Lažje se je na istem dogodku poškodoval tudi planinec na Stolu. 

Uprava za zaščito in reševanje je že v soboto poročala o zadevnih dogodkih. Tako si je po njihovih navedbah tekmovalka pri koči na Golici ob približno 14. uri poškodoval gleženj. Pristala je v splošni bolnišnici Jesenice, tja pa so jo prepeljali s helikopterjem. Drugi tekmovalec si je pri Prešernovi koči na Stolu v občini Žirovnica poškodoval nogo. Znova je brnel helikopter, tekmovalec pa je pristal v isti bolnišnici kot njegova sotrpinka.