Dvojno življenje

Otroci so se prebudili, nato jih je Harald drugega za drugim zadavil?

R.T.
25. 9. 2021, 20.28
Posodobljeno: 26. 9. 2021, 20.21
Deli članek:

V javnost prihaja vse več podrobnosti o življenju 56-letnega Haralda K., ki je ponoči v Zagrebu zagrešil grozodejstvo, zaradi katerega bo treba izkopati tri male grobove. O Dunajčanu so se razpisali tudi avstrijski mediji.

Facebook
Harald K.

Kot smo že poročali, je Harald K. v podstrešnem stanovanju na severu Zagreba ponoči umoril svoje tri otroke, sedemletna dvojčka, deklico in dečka, ter štiriletnega sina. Čeprav je na svojem profilu na Facebooku dajal videz ljubečega očeta, ki svoje otroke rad odpelje na ta ali oni izlet, je bila kot kaže realnost precej drugačna. Kot je za avstrijski tabloid Heute pojasnil eden od njegovih znancev, naj bi večkrat nakazal, da svoje otroke v resnici sovraži.

Po informacijah tabloida je Harald živel pestro življenje, v zadnjih letih pa naj bi ga pogosto zaneslo v dunajsko rdečo četrt. Rad naj bi posegel tudi po drogah. Kot je pojasnil njegov znanec, naj bi bil tudi depresiven. Hkrati naj bi bil obseden z idejo, da ni biološki oče otrok. »Obseden je bil s tem. K. je vedno znova poudarjal, kako grozno je imeti otroke. V zadnjih dveh letih je nenehno izražal nezadovoljstvo s svojo družino. V njegovih očeh je bilo videti sovraštvo,« je pojasnil znanec.

STA
Kraj zločina v Zagrebu.

Njegovo življenje ni ogroženo

Hrvaški mediji medtem poročajo, da je Harald v bolnišnici priseben in da njegovo stanje ni več kritično. Okreva pod strogim policijskim nadzorom, pristojni pa še vedno preverjajo, ali je grozodejstvo storil pod vplivom psihoaktivnih snovi. Po prvih informacijah naj bi otroke želel ubiti na »neboleč način,« a so se mu načrti izjalovili. Po poročanju časnika Večernji list je otrokom pred spancem v hrano zmešal koktejl zdravil. Prepričan naj bi bil, da se iz spanca ne bodo več prebudili, a se je prva prebudila deklica, nato še oba dečka. Grozodejstvo je končal z lastnimi rokami in jih drugega za drugim zadavil. Nato jih je odnesel v dnevno sobo in jih položil na kavč, okoli njih pa nastavil njihove igrače.

Hrvaški mediji še poročajo, da policistom, ki so prvi prispeli na kraj zločina, nudijo psihološko pomoč.