Borijo se za njegovo življenje

To je Harald K., ki je ponoči v Zagrebu z lastnimi rokami umoril svoje tri otroke

S.R.
25. 9. 2021, 11.46
Posodobljeno: 25. 9. 2021, 17.15
Deli članek:

Znanih je vse več informacij o nočni grozljivki na severu Zagreba, kjer je avstrijski državljan Harald K. umoril svoje tri otroke in nato poskušal storiti samomor. Njegovo zdravstveno stanje je še vedno kritično.

Facebook
Harald K.

Ni trajalo dolgo, da so se hrvaški mediji dokopali do več podrobnosti o moškemu, ki je v zagrebškem naselju Mlinovi ponoči storil najstrajšnejši zločin, ki si ga je mogoče zamisliti. Roko je dvignil nad svoje otroke, sedemletna dvojčka, deklico in fanta, ter štiriletnega sina, kar je zdaj potrdila tudi hrvaška policija. Zločin, ki je danes zjutraj pretresel Hrvaško, se bo globoko usidral v srca prebivalstva. Mama otrok je bila po neuradnih informacijah portala Dubrovački dnevnik v času zločina v Dubrovniku, kjer živi in dela v enem od hotelov.

Grozoto, na katero je z objavo na družabnem omrežju včeraj ponoči nakazal sam, je zagrešil 56-letni avstrijski državljan Harald K., ki ima na Hrvaškem prijavljeno stalno prebivališče. Kot smo že poročali, gre za finančnega svetovalca, sicer magistra poslovnih ved, ki se je izobraževal na avstrijski univerzi Donau-Universität Krems. V preteklosti je kot svetovalec in pogajalec deloval v več uglednih podjetjih, v zadnjem času pa je bil lastnik svetovalnega podjetja s sedežem na Dunaju. Po poročanju hrvaških medijev je imel podjetja registrirana tudi v Zagrebu. V svoji karieri je dolga leta deloval v družbah VB Leasing, Robert Bosch AG, Alcatel Austria in AKG Acoustics. V zadnjih letih se je glede na lasten zapis na družabnem omrežju znašel v poslovnih in finančnih težavah, zaradi česar naj bi ostal brez prebite pare.

Facebook
Harald K.

Kot je razbrati z njegovega profila na družabnem omrežju, je spomladi letos naznanil, da praznuje svoj drugi prvi rojstni dan. Pojasnil je, da je v bolnišnici preživel pet tednov in se pobližje srečal s smrtjo, ob tem pa se je naučil, kdo so njegovi pravi prijatelji, kdo pa se je zgolj pretvarjal, poroča hrvaški portal Index.hr.

V kliničnem centru »Sestre milosrdnice,« kjer je pristal, se še vedno borijo za njegovo življenje. V bolnišnico so ga prepeljali v nezavestnem stanju, bil pa je tudi podhlajen. Njegovo stanje naj bi bilo kritično, a stabilno, zdravniki na enoti za intenzivno nego pa ugotavljajo, s katero snovjo se je zastrupil.