Sredi noči

Groza v Zagrebu, oče umoril tri otroke

S.R.
25. 9. 2021, 07.42
Posodobljeno: 25. 9. 2021, 10.00
Deli članek:

Hrvaško je pretresel grozljiv zločin. Kriminalisti in policaji so na kraju zločina na severu Zagreba naleteli na trupla treh otrok, dveh dečkov in deklice.

STA
Fotografija je arhivska.

V naselju Mlinovi, ki se nahaja na severu hrvaške prestolnice, se je sredi noči, natančneje malo po 2. uri, odvila strahotna tragedija. Po poročanju časnika Jutarnji list so v trinadstropni vili umrli trije otroci, ki jih je umoril oče.

Oče, sicer finančni svetovalec, je po poročanju časnika z lastnimi rokami zadušil sedemletna dvojčka, bratca in sestro, ter štiriletnega sina. Po dejanju je domnevno s strupom ali prevelikim odmerkom tablet poskušal narediti samomor, a je preživel in pristal v bolnišnici. Kriminalisti so trupelca dvojčkov našli v dnevni sobi, štiriletnega sina pa v spalnici. Uradni vzrok smrti bo sicer potrdila obdukcija, trupla otrok pa je že prevzel hrvaški zavod za sodno medicino in kriminalistiko.

V kakšnem zdravstvenem stanju je njihov krvnik, zaenkrat ni znano, šlo pa naj bi za magistra poslovnih ved, ki se je izobraževal na avstrijski univerzi Donau-Universität Krems in je v preteklosti delal za več priznanih podjetij. Bil naj bi avstrijski državljan s stalnim prebivališčem na Hrvaškem, na Dunaju pa naj bi imel lastno svetovalno podjetje. Z mamo otrok, ki bi morali konec tedna preživeti pri njemu, sta bila ločena. Krvavo dejanje naj bi ponoči napovedal tudi na družabnem omrežju, kjer naj bi med drugim zapisal: »Zbogom vsem …« Kot motiv za strahotno dejanje naj bi navedel slabe odnose z nekdanjo soprogo in trenutno partnerico, omenjal naj bi tudi »brate iz prostozidarske lože,« ki da mu v težkih trenutnih niso nudili pomoči.