Masaker v supermarketu

VIDEO: Strelski pohod v ZDA; ljudje so se skrivali v hladilnicah in pisarnah

S.R.
24. 9. 2021, 08.09
Posodobljeno: 24. 9. 2021, 08.09
Deli članek:

V strelskem pohodu v supermarketu v ameriški zvezni državi Tennessee je umrla ena oseba, še 12 jih je ranjenih. Strelec si je na koncu sodil sam.

Reuters
Strelski pohod v mestu Collierville.

Iz trgovske verige Kroger v mestu Collierville, predmestju Memphisa, so včeraj v paniki bežali tako zaposleni kot potrošniki, nekateri so se pred strelcem skrili tudi v hladilnice, je pojasnila policija. V trgovino je namreč vstopil moški, ki je izvlekel orožje in začel streljati. Umoril je eno osebo, še 12 jih je ranjenih, od tega najmanj dve huje.

Na kraj so nemudoma prispele policijske enote, ki so po navedbah lokalnega policijskega načelnika prečesale trgovino ter iz nje pospremile ranjence in nekaj zaposlenih, ki so se skrivali po različnih prostorih. Našli so tudi mrtvega strelca, ki si je domnevno sodil sam. Kriminalisti zdaj preiskujejo motiv za zločin. »Gre za grozljiv kraj zločina, v svoji 34-letni karieri še nisem videl česa podobnega,« je pojasnil policijski načelnik Dale Lane ter dodal, da so »našli ljudi, ki so se skrivali v hladilnicah in zaklenjenih pisarnah.« Po njegovih navedbah gre za najbolj grozljiv zločin v zgodovini tega mesta s približno 50.000 prebivalcev. »Steljal je in streljal. Enega od sodelavcev je ustrelil v glavo, nato je stranko ustrelil v trebuh,« je dogajanje opisala uslužbenka v trgovini Brignetta Dickerson.

Policija identitete strelca še ni razkrila, a so pojasnili, da ni znakov, da bi šlo za terorizem. Po poročanju nekaterih lokalnih medijev naj bi šlo za nekdanjega zaposlenega, ki so ga včeraj odpustili. 

Reuters
Strelski pohod v mestu Collierville.