Umor učiteljice

"Čudovito mlado žensko" je v parku pričakala pošast

R.T.
23. 9. 2021, 19.05
Posodobljeno: 23. 9. 2021, 21.43
Deli članek:

28-letna učiteljica Sabina Nessa je bila v petek zvečer na poti v pub, kjer bi lahko preživela lep večer na prvem zmenku.

Profimedia
Sabina Nessa je dve leti opravljala poklic učiteljice v osnovni šoli.

Od doma v Lewishamu na jugovzhodu Londona je Sabina odšla nekaj čez osmo uro zvečer. Kratko, komaj petminutno pot do lokala The Depot bar, je ubrala skozi park, kjer se je njena pot končala. Tam jo je čakala pošast v obliki človeka, morilec. Njeno truplo so našli v soboto pod kupom listja. Policisti so zaslišali enega osumljenca in ga izpustili na prostost. Pravijo, da preiskava dobro napreduje in da je le vprašanje časa, da bodo prijeli storilca.

Profimedia
Policijski trak v parku v naselju Kidbrooke Village, v katerem je morilec napadel 28-letnico.

Med prebivalci tega okoliša Londona vlada tesnobno razpoloženje. Morilec je še na prostosti, bi lahko »udaril« še enkrat, se sprašujejo nekateri, angleški tabloidi pa vlečejo vzporednice z nedavnimi umori žensk v Londonu. Marca je policist v prostem času posilil in ubil 33-letno Sarah Everard. Junija lani pa je 19-letni psihično labilni mladenič v parku v Wembleyu do smrti zabodel sestri.

Profimedia
Policisti na kraju, kjer so odložene rože v spomin na pokojno Sabino.

28-letna Sabina Nessa je bila učiteljica nižjih razredov v osnovni šoli v Catfordu. Njena sestrična jo je opisala kot »čudovito žensko«, njen bratranec pa za »kar najbolj prijazno osebo, mlado žensko, ki se z vso predanostjo posveča izobraževanju in šolanju otrok«.