Bliže epilogu zločina

Našli strelce v nakupovalnem središču BTC? Kriminalisti aretirali tri osebe ...

S.R.
23. 9. 2021, 07.50
Posodobljeno: 23. 9. 2021, 08.04
Deli članek:

Kriminalisti in policisti so v povezavi s petkovim zločinom na območju ljubljanskega nakupovalnega središča BTC, v katerem so bile poškodovane tri osebe, aretirali trojico. Eno osebo so po zaslišanju izpustili na prostost.

STA
Streljanje v bližini tržnice v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC.

Spomnimo, v petek malo pred 14. uro so na območju BTC-ja odjeknili streli, pri čemer so tri osebe utrpele poškodbe, dve s strelnim orožjem in ena zaradi udarca s predmetom. Vse tri so pristale v UKC Ljubljana. Policija je območje nemudoma zavarovala in začela preiskavo, a so storilci že pred tem s kraja zbežali.

Vse skupaj se je sicer začelo na parkirišču v bližini tržnice in nato nadaljevalo v tamkajšnjem lokalu. Priče so poročale, da je bilo slišati tudi do 20 strelov, uporabljeno pa naj bi bilo avtomatsko orožje.

Kot je danes pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic, so v okviru intenzivne kriminalistične preiskave odvzeli prostost trem osebam. Trojico so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je po zaslišanju sodno pridržanje odredil 28 in 37 let starima osumljencema. Tretja oseba je bila izpuščena na prostost. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja zoper
življene in telo, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

STA
Streljanje v bližini tržnice v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC.