Tragedija na jezeru Peruća

FOTO: Upanje ugasnilo, na globini 27 metrov zaznali »nenavaden pojav,« tam je ležal Dominik ...

S.R.
23. 9. 2021, 07.44
Posodobljeno: 23. 9. 2021, 07.44
Deli članek:

Več dni trajajoča iskalna akcija na jezeru Peruća, akumulacijskem jezeru na reki Cetini v Dalmaciji, se je končala s tragično vestjo.

HGSS Split
Iskalna akcija na jezeru Peruća.

Upanje, da bi 24-letnega Dominika Branimirja Bilobrka iz bližnjega naselja Obrovac Sinjski, ki se je v nedeljo domnevno odločil jezero preplavati, našli živega, je tako dokončno usahnilo. Kot smo že poročali, je od nedelje jezero v zaledju Splita preiskovalo približno 100 pripadnikov gorsko reševalne službe in policistov, ki so jim pomagali občani in potapljači. V ponedeljek so na brežini ob jezeru našli njegove osebne predmete, vključno z obleko, telefonom in avtomobiljskimi ključi. Dominik naj bi očetu pred odhodom sicer povedal, da želi jezero preplavati po širini.

HGSS Split
Iskalna akcija na jezeru Peruća.

Iz splitske izpostave hrvaške gorsko reševalne službe (HGSS) so včeraj zvečer nato potrdili, da so malo po 15. uri našli truplo mladega Dominika. Ležalo je na globini 27 metrov na najožjem delu jezera, nedaleč od mesta, kjer so na obali našli njegove osebne predmete. Po najdbi so se na kraj odpravili Dominikovi svojci in sodni izvedenec ter potrdili identiteto trupla. Kot so pojasnili reševalci, so z napravo, opremljeno s sonarjem, v globini med blatom zaznali »nenavaden pojav,« za katerega se je pozneje izkazalo, da gre za truplo.

HGSS Split
Iskalna akcija na jezeru Peruća.

HGSS Split
Iskalna akcija na jezeru Peruća.