Travma

Medicinska sestra odkrila trupli poslovneža in njegove žene, zdaj zahteva odškodnino

B.K.
22. 9. 2021, 17.47
Posodobljeno: 22. 9. 2021, 17.51
Deli članek:

Bogataš je najprej ustrelil ženo, nato je sodil še sebi. Na krvavi prizor je naletela njegova oskrbovalka. Odtlej ne more več delati.

Profimedia
Hiša, v kateri je ameriški poslovnež Irwin Jacobs umoril svojo ženo in sodil še sebi.

Oskrbovalka na domu, ki je pred dvema letoma v domovanju ob jezeru Minnetonka odkrila trupli svojega delodajalca Irwina Jacobsa in njegove žene Alexandre, posestvo Jacobs zdaj toži za visoko odškodnino.

Lisa Ann Hayes iz ameriške zvezne države Minnesota trdi, da je zadobila hude psihične travme, ker je aprila leta 2019 naletela na krvav prizor umora in samomora. Irwin je namreč pred njenim prihodom do smrti ustrelil svojo ženo, nato pa je možgane odpihnil še sebi.

Irwin Jacobs je bil znan poslovnež, ki si je nekaj časa lastil tudi ekipo ameriškega nogometa Minnesota Vikings. Z investicijami v različne korporacije je vo osemdesetih in devetdesetih letih preteklega stoletja pridobil ogromno premoženje, Hayesova pa je v jeseni njegovega življenja skrbela zanj.

Profimedia
Pokojni ameriški poslovnež Irwin Jacobs.

Oskrbovalka je od njegove družine najprej zahtevala 12 milijonov in pol ameriških dolarjev, a so dediči zahtevo užaljeno zavrnili. Zato se je podala v tožbo. Njen odvetnik trdi, da je zaradi travmatičnega dogodka postala delovno nesposobna, saj trpi za post-travmatsko stresno motnjo, kar sta potrdila dva neodvisna zdravnika.

Dediči so tožbo označili za “groteskno izdajo” njihovega zaupanja in se bodo na sodišču borili proti izplačilu odškodnine. Hayesova se je sicer bojda pripravljena pogoditi izvensodno, tudi za nižji znesek.