RTV Slovenija

Carlova dobila pošiljko z belim prahom; pečejo jo oči, nos in grlo

B.K./STA
22. 9. 2021, 16.18
Posodobljeno: 22. 9. 2021, 20.27
Deli članek:

Vse kaže, da je novinarki pošiljko poslala ista oseba kot že večkrat.

Thinkstock
Fotografija je simbolična.

Na naslov Regionalnega RTV centra Koper je danes prispela pošiljka z belim prahom. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, policija je že zaprla dostop v stavbo sredi Kopra. Osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, so v karanteni, na kraju dogodka pa posredujejo policija in gasilci, so za STA potrdili na Policijski upravi Koper.

STA
Eugenija Carl

Prejem pisma z belim prahom je z zapisom na Facebook profilu potrdila novinarka Eugenija Carl, kjer je zapisala tudi, da jo kljub maski pečeta grlo in nos, oči pa se ji solzijo. Po rokopisu sodeč naj bi ji pošiljko poslala ista oseba kot vse dosedanje, saj se to ni zgodilo prvič.

Kasneje se je izkazalo, da pošiljka ni bila nevarna.

Tovrstna dejanja oziroma ustrahovanja "najostreje obsojajo" vodstvo Radiotelevizije Slovenija, novinarji in uredniki informativnega programa Televizije Slovenija ter vsi zaposleni, so sporočili iz javnega zavoda. "Svobodno in neodvisno novinarstvo je eden od temeljnih postulatov demokracije. Opozarjamo, da je v Sloveniji treba okrepiti kulturo javnega dialoga in za vsako ceno ohraniti neodvisnost in avtonomnost novinarskega dela," so še zapisali.