37-letni lopov

Serijskega vlomilca, ki je teroriziral Obalo, dobili v pest

S.R.
21. 9. 2021, 14.13
Posodobljeno: 21. 9. 2021, 14.24
Deli članek:

Kdo ve, koliko vlomov ima na grbi, a vsaj za nekaj časa so ga strpali na "varno."

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Koprski kriminalisti so sredi avgusta obravnavali moškega, ki se jim je izkazal z lažnimi podatki in ponarejeno osebno izkaznico Hrvaške. Ugotovili so, da gre v resnici za 37-letnega Srba, ki ima prepoved vstopa v države schengenskega režima. Ugotovili so tudi, da gre za osebo, ki je osumljena več vlomov v stanovanja na območju Kopra, izvedenih na začetku leta 2020.

Za kaznivo dejanje velike tatvine je zagrožena kazen do pet let zapora, za kaznivo dejanje ponarejanja listin pa do tri leta zapora.

Odvzeli so mu prostost, nato pa opravili hišno preiskavo prostorov, kjer je dlje časa prebival neprijavljen. Našli so več obuval, elektronskih naprav, kosov orodja in drugih domnevno ukradenih predmetov. Preiskovalni sodnik ga je takrat na podlagi vseh ugotovoljenih dejstev poslal v pripor, pri čemer so kriminalisti v nadaljnjem postopku ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je več vlomov v stanovanjske hiše izvedel tudi letos. Lopov je običajno kradel nakit, ročne ure in denar.

Osumljen je petih kaznivih dejanj velike tatvine, a kriminalisti sumijo, da jih ima za pasom še precej več. Obstaja možnost, da je bil dejaven tudi v drugih delih Slovenije, s preiskavo pa nadaljujejo.