"Ni videl izhoda"

Po sporu zaradi maske ustrelil uslužbenca bencinskega servisa

R.T.
21. 9. 2021, 08.56
Posodobljeno: 21. 9. 2021, 10.45
Deli članek:

V soboto zvečer se je na bencinskem servisu v nemškemu mestu Idar-Oberstein izbruhnil spor zaradi nošenja maske.

Profimedia
Fotografija je simbolična

49-letnik je nekaj pred 20. uro vstopil v trgovino na bencinskem servisu, pri tem pa si na obraz ni nadel zaščitne maske. Uslužbenec za blagajno ga je opozoril na pravilo nošenja maske v zaprtem prostoru, zapletla sta se v besedni spor in 49-letnik je odšel.

Okoli pol desete zvečer se je vrnil. Tokrat je nosil masko, v žepu pa je skrival pištolo. Ko je stopil do blagajne, je umaknil masko, razkril obraz in obnovil prepir. Ko besede niso več zadostovale, je prijel za pištolo in ustrelil 20-letnega uslužbenca.

Policisti so zagnali veliko iskalno akcijo, v katero so vključili helikopter. Niso ga našli. Se je pa 49-letnik v nedeljo dopoldan sam javil na policijski postaji v Idar-Obersteinu in priznal zločin.

Po zaslišanju so policisti sporočili, da je možak, ki je bil doslej zgleden državljan, oster nasprotnik zaščitnih ukrepov proti koronavirusu, streljal pa da je zaradi nakopičene jeze. Državni tožilec Kai Fuhrmann je dejal, da se je osumljeni počutil "stisnjenega v kot", da "ni več videl izhoda", žrtev pa se mu je prikazala kot oseba, ki reprezentira zagovornike korona pravil.