10 V Izoli je neznani storilec moškemu iz invalidskega vozička ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

9 Pri mejnem prehodu Plavje je 64-letna Italijanka kurila grmičevje, pri tem pa se je ogenj razširil na sosednjo parcelo, kjer je osmodilo nekaj oljk in hruško. Pri tem je nastalo za približno tri tisoč evrov škode. Kršiteljico so policisti prijavili inšpektoratu za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

8 V kraju Konec so novomeški policisti obravnavali krajo akumulatorja in dveh električnih pastirjev s pašnika. Škode je za 800 evrov.

7 Kranjski policisti so z avtoceste pospremili peško in ji izrekli opozorilo.

6 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov; sumijo, da je ponarejen.

5 Iz sadovnjaka na območju Šoštanja je nekdo ukradel 200 kilogramov jabolk, kar pa ni bila prva tatvina v tem sadovnjaku. Lastnik ocenjuje, da so mu neznanci ta mesec ukradli približno dve toni jabolk.

4 Policisti postaje pomorske policije so iz morja rešili 54-letnega moškega iz Dupleka, ki je med sprehodom s soprogo padel s klifa med Belim križem in Izolo. Poškodovan je obležal na obali, od koder so ga rešili s policijskim plovilom. Soproga je policiji pojasnila, da sta hodila po poti ob morju, in ker je bilo malo pred 21. uro že mračno, sta si svetila z mobilnim telefonom, a sta vseeno zgrešila smer in zašla do klifa. Mož, ki je hodil prvi, je zdrsnil po klifu približno pet metrov in padel na kamnito plažo.

3 Novomeški policisti so v Zameškem obravnavali krajo teleta iz hleva. Kmet je oškodovan za 500 evrov.

2 Kranjski policisti so obravnavali prijavo izsiljevanja z intimnimi fotografijami. Žrtev je bil moški. Izsiljevalci za fotografije, ki jih žrtev običajno pošlje sama, zahtevajo od nekaj sto pa do več tisoč evrov, ki jih marsikdo v strahu pred objavo tudi nakaže, a se lahko izsiljevanje po plačilu nadaljuje. »Ne sprejemajte prošenj za prijateljstvo od popolnoma neznanih oseb in nikomur ne pošiljajte intimnih fotografij, videoposnetkov ter se ne slačite pred kamero,« poudarjajo na policiji.

1 V Celju je občan popoldne vidno vinjen prišel na cepilno mesto, da bi se cepil. Ko so mu povedali, da se je cepil že zjutraj, pa se je tako razburil, da je morala posredovati policija. »Dej mi tega fizerja, al pa ti bučo ofnem,« je menda grozil sicer stari znanec policije.