Med drugimi je pričala zdravnica, ki je pri obtoženemu opazila težave z alkoholom. Stric obdolženega pa je vztrajal, da je bil Drevenšek dober oče in da so partnerica in njeni starši "nekaj naklepali" zoper njega. Kot izhaja iz obtožnice, naj bi Drevenšek lani na božični večer na zahrbten način in iz koristoljubja najprej umoril zunajzakonsko partnerko, nato pa pred očmi svojega štiriletnega sina še taščo in tasta.

Videz in obnašanje sta zdravnico presenetila

Na predlog obrambe je bila zaslišana zdravnica, ki je sicer izbrana zdravnica otroka, a je decembra lani nadomeščala kolega, ki je zdravil Drevenška. Kot je povedala, je med zdravnikovo elektronsko pošto opazila sporočilo Drevenška, v katerem je ta pisal, da je "totalno uničen in potrebuje urgentno obravnavo". Ko je Drevenška poklicala po telefonu, je naprej "zaradi sestanka" zavrnil vabilo na pregled, čez kakšno uro pa vendarle prišel v ambulanto, a v vinjenem stanju in ni hotel nositi zaščitne maske. Zdravnica je pojasnila, da je šele takrat ugotovila, da gre za očeta njenega pacienta.

gerečja vas, umor, družinska tragedija
Radio Ptuj
Policijski trakovi pred hišo, v kateri se je zgodil zločin.

Njegov videz in vedenje sta jo presenetila, saj prej, ko je sina vozil na zdravniške preglede, nikoli ni vzbujal kakšnega dvoma. Po koncu pregleda je po telefonu poklicala njegovo zdaj pokojno partnerico in ta ji je potrdila domnevo, da ima Drevenšek težave z alkoholom, zato sta govorili o tem, kako bi lahko prišel do zdravljenja. Zdravnica jo je znova poklicala teden dni pozneje in ugotovila, da ni sprememb, nato pa je zadevo z navodilom, naj se Drevenška napoti na zdravljenje odvisnosti, predala kolegu, ki se je vrnil v službo.

Stric o obtoženemu nečaku vse najboljše

"Boljšega očeta otrok ne bi mogel imeti," pa je sodišču povedal stric obdolženega. Kot je dejal, je bil z Drevenškom v stalnem stiku in tako videl, da ta zelo dobro skrbi za svojega otroka, ga pa je močno prizadela selitev partnerke z otrokom k njenim staršem. "Nekaj so oni naklepali proti njemu, nekaj so mu prikrivali," je prepričan stric. Drevenšek naj bi mu pripovedoval, da partnerkina družina izvaja pritisk nanj in ga meče iz njegove hiše, ponoči naj bi mu nekdo svetil skozi okno, zato ni mogel spati.

V dneh pred božičem naj bi imel otečen obraz, zato so po besedah strica razmišljali, da ga partnerka, ki je bila po izobrazbi farmacevtka, poskuša zastrupiti. Vse to je stric pripovedoval na podlagi pogovorov z obdolženim, na izrecno vprašanje tožilstva, če je bil kdaj prisoten, ko naj bi partnerka ali njeni svojci žalili Drevenška ali ga naganjali iz hiše, pa je odgovoril, da ne. Sam tudi meni, da obtoženi ni imel težav z alkoholom. Kot priča je bil vabljen tudi Drevenškov oče, ki pa je povedal, da od leta 2014 z njim ni imel stikov.

Se nadaljuje 30. septembra.