Najmanj osem mrtvih, več poškodovanih

VIDEO in FOTO: Strelski pohod na ruski univerzi, študentje skozi okna skakali za življenje ...

S.R.
20. 9. 2021, 09.11
Posodobljeno: 20. 9. 2021, 10.49
Deli članek:

Iz Rusije prihajajo poročila o novem strelskem pohodu na eni od njihovih izobraževalnih ustanov. Umrlo naj bi najmanj osem oseb, več je poškodovanih.

Profimedia
Streljanje na univezi v ruskem mestu Perm.

S študentskega kampusa univerze v ruskem mestu Perm, ki leži ob vznožju Urala na meji med Evropo in Azijo, poročajo o streljanju. S prvih posnetkov s kraja je razvidno, kako študentje pred strelcem bežijo skozi okna zgradbe.

Po navedbah tiskovne agencije TASS je "neidentificirana oseba vstopila v prostore univerze in začela streljati." Nekateri študenti naj bi se pred strelcem zaklenili v predavalnice, več oseb naj bi bilo poškodovanih. Na kraj so se nemudoma odpravile policijske enote, univerza pa je študente prek družabnega omrežja pozvala, naj kampus nemudoma zapustijo. 

Rusko ministrstvo za zdravje je sporočilo, da je bilo poškodovanih "več kot deset ljudi," medtem ko je ruski portal RT poročal o več smrtnih žrtvah, saj naj bi jim vir iz policije potrdil, da zadevo obravnavajo kot "večkratni umor." To je po poročanju tiskovne agencije AP potrdil tudi ruski preiskovalni urad. Po zadnjih informacijah naj bi umrlo najmanj osem oseb, več naj bi jih bilo poškodovanih. Strelca so že aretirali, med aretacijo pa naj bi se poškodoval. Tiskovna predstavnica preiskovalnega urada Svetlana Petrenko je pojasnila, da je njegova identiteta že znana in da gre za študenta na univerzi.

Z univeze so v izjavi za javnost navedli, da je strelec uporabil tako imenovano "neubojno" orožje, pri katerem se običajno uporabljajo gumijasti ali plastični izstrelki, a ga je mogoče predelati tudi za uporabo z drugim strelivom.

Spomnimo, Rusijo je na začetku maja letos pretresel strelski pohod na srednji šoli v Kazanu, kjer je 19-letni nekdanji dijak Ilnaz Renatovič Galjaviev ubil sedem dijakov in učitelja.

Profimedia
Prve fotografije strelca, po navedbah ruskega preiskovalnega urada študenta na univerzi.