Domov se je vrnil sam

Ni je več: kje je 22-letnica, ki je z zaročencem potovala v kombiju?

B.K.
19. 9. 2021, 13.06
Posodobljeno: 19. 9. 2021, 13.14
Deli članek:

ZDA pretresa eden izmed bolj nenavadnih primerov izginotja v zadnjih letih.

Instagram
Brian in Gabbie

Julija sta 22-letna Gabby Petito in njen leto starejši zaročenec Brian Laundrie sedla v njen kombi in se iz Floride odpeljala čez prerije in gozdove Združenih držav Amerike. Gabby je potovanje dokumentirala ter fotografije in video posnetke objavljala na družbenih omrežjih. Želela je namreč postati vplivnica in denar služiti z objavami iz svojih potovanj.

Vse lepo in prav. Nekaj časa so bile fotografije in posnetki edine sledi, ki jih je mladi par puščal za sabo. 12. avgusta pa ju je ustavila policija. Dobili so namreč prijavo, da je na cesti prišlo do partnerskega nasilja. Policista, ki sta obravnavala primer, sta kasneje potrdila, temu pa priča tudi posnetek iz telesne kamere policistov, da sta oba priznala, da je do nasilja prišlo, ker sta se že več dni kregala, saj sta že tedne živela skupaj v majhnem kombiju. Brian je zaročenki zabičal, naj ga pusti na miru in naj se malce ohladi na samem, ona pa se je ustrašila, da se bo odpeljal dalje brez nje. Zato ga je napadla in popraskala po roki, on pa jo je odrinil od sebe. Med vožnjo naj bi Gabby tudi potegnila za volan zaradi česar je Brian s kolesom kombija trčil v robnik.

Policista sta jima predlagala naj se malce ohladita, Brian naj ostane v kombiju, Gabby pa naj si poišče sobo v bližnjem motelu. Ali sta njun nasvet upoštevala ni jasno.

24. avgusta Gabby objavi zadnjo fotografijo na Instagramu. 27. avgusta iz njene telefonske številke pride zadnje sporočilo njeni mami. V njem piše: “V Yellowstonu [naravni rezervat v ZDA] ni signala.” Mati pravi, da dvomi, da je sporočilo res poslala njena hči. 29. avgusta bi se Gabby morala dobiti s prijateljico, ki je takrat praznovala rojstni dan, a se ne prikaže na dogovorjenem mestu.

29. avgusta Brian v vasici Colter Bay prosi mlad par, da ga zapeljeta do mesta Jackson. Po nekaj minutah vožnje bojda ugotovi, da gre v napačno smer, izstopi iz avtomobila in reče, da si bo poiskal drug prevoz.

1. septembra se Brian s kombijem, ki je formalno v lasti njegove zaročenke, a ga je večinoma vozil on, vrnw domov k svojim staršem na Florido. Sam. O Gabby ne reče besede, a najame odvetnika.

11. septembra družina Petito prijavi Gabby za pogrešano. Policisti kontaktirajo njenega zaročenca, a ta po nasvetu odvetnika ne spregovori besede.

14. septembra družina Laundrie nazadnje vidi Briana. 14. septembra ga prav tako prijavijo za pogrešanega.

Policija zdaj išče oba zaročenca. Gabby na območju Yellowstona, Briana pa na območju Floride. Kdaj sta bila nazadnje skupaj, kako to da se je Brian domov vrnil sam, zakaj o očitnem razhodu ni obvestil njenih staršev in zakaj je na koncu izginil tudi on? Vse to zdaj bega ameriško javnost, ki po spletnih forumih in družbenih omrežjih ugiba, kaj se je zgodilo. Nedvomno gre za enega izmed najbolj nenavadnih primerov izginotja v zadnjih letih. Zagotovila, da bo čas prinesel odgovore na vsa vprašanja, pa ni.