spolni delikt

Za pičlih 50 dolarjev je posiljevalskemu policistu pripeljala mladoletno sorodnico

R.T.
18. 9. 2021, 18.23
Posodobljeno: 18. 9. 2021, 18.24
Deli članek:

Policijski komandir si je zaželel mladega mesa. Na koncu ni plačal.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Za vsega 50 ameriških dolarjev je Kristen Naylor-Legg lanskega julija v skupnostni center mesta Gauley Bridge v zvezni državi Zahodna Virginia pripeljala 17-letno sorodnico, ki jo je nato posilil policijski komandir Larry Allen Clay mlajši.

28-letna Naylor-Leggova je stala ob strani in ostudno dejanje opazovala, zraven pa mladoletno sorodnico usmerjala, po koncu pa ji je ponudila brisače, s katerimi se je očistila. Policijski komandir je nato zapustil center, brez da bi poravnal dogovorjeno vsoto.

Naylor-Leggova je ob tem trgovala tudi z nečednimi fotografijami svoje 17-letne sorodnice, ki jo je večkrat golo fotografirala, od nje pa je zahtevala, da posname tudi njene gole fotografije. Te je nato prodajala neznanim osebam. Na ta način je Clay 17-letnico prvič videl in Naylor-Leggovo nagovoril, naj mu dekle pripelje za spolno občevanje.

Do razkritja je sicer prišlo, ko je 17-letna žrtev posilstvo prijavila zveznemu preiskovalcu, dva meseca po dogodku. Clay naj bi jo sicer pred tem že enkrat posilil, vedel pa je tudi, da je mladoletna, saj sta se z njeno zvodnico pogovarjala o njenem prihajajočem 18. rojstnem dnevu.

Prvo posilstvo se je zgodilo na nekem parkirišču, 17-letna žrtev pa je policista morala najprej oralno zadovoljiti, nato pa jo je posilil na pokrovu motorja svojega patruljnega avtomobila. V prvem primeru je Clay tudi plačal dogovorjenih 50 dolarjev.

Clay je imel s 17-letnim dekletom tudi druge načrte. Najstnico je hotel prostituirati tudi drugim policistom, za posilstvo pa bi računal 100 dolarjev. Kontaktiral je tudi nekega kolega, ki je že bil obsojen spolnega delikta in ga vprašal, ali je zainteresiran. K sreči ni bil.

V sredo je brezsramna 28-letnica krivdo trgovine z ljudmi priznala. Grozi ji dosmrtna ječa, razsodba pa bo znana decembra.

57-letni Clay je prav tako obtožen trgovine z ljudmi, pa tudi posilstva in zarotništva. Na obravnavi maja krivde ni priznal, sojenje se mu bo začelo novembra.