materinska požrtvovalnost

FOTO: Mati v brodolomu z dojenjem izžela samo sebe, a rešila otroka

B.K.
18. 9. 2021, 11.41
Posodobljeno: 18. 9. 2021, 12.16
Deli članek:

Poškodovana otroka, ki jima je mama življenji rešila z dojenjem, bosta ostala siroti.

Twitter
Otroka sta preživela po zaslugi matere, ki je zanju dala življenje. Očeta niso našli.

Pomorski reševalci, ki iščejo preživele po brodolomu gliserja Thor, ki ga je v začetku meseca prevrnil vihar v venezuelskih vodah, so sporočili, da so možnosti, da bi še našli preživele, minimalne.

Reševalci so sicer rešili dva otroka, 6-letnega Davida ina 2-letno Mario Beatriz, ki ju je na rešilnem čolnu pri življenju ohranjala njuna požrtvovalna mati Marielys Beatríz Chacón Marroquín. Ta ju je več dni dojila, svojo dehidracijo pa je lajšala s pitjem lastnega urina. Ko so reševalci čoln dosegli, je bila požrtvovalna mati že mrtva. Izžela jo je dehidracija, svoje pa so naredile tudi hude opekline, ki jih je povzročilo močno sonce.

Otroka, ki sta se v trenutku, ko so ju dosegli reševalci, prestrašena oklepala materinega trupla, zdravijo v bolnišnici v venezuelski prestolnici Caracas. Trpita za opeklinami prve stopnje, dehidracijo in post-travmatskim stresom, a sta izven življenjske nevarnosti.

V nesreči čolna se je sled izgubila tudi za njunim očetom Remisom Davidom Camblorjem. Ker so možnosti, da bi še našli preživele izjemno majhne, vse kaže na to, da bosta otroka ostala siroti.

Na čolnu je bilo sicer skupno devet ljudi, reševalci pa so poleg otrok uspeli rešiti le še njuno varuško, 25-letno Verónico Martínez.