Streljanje v BTC-ju

FOTO in VIDEO: Policisti strelca še iščejo, gre za spor med Romi?

B.K./S.R.
17. 9. 2021, 14.33
Posodobljeno: 18. 9. 2021, 08.32
Deli članek:

V petkovem streljanju na območju nakupovalnega središča BTC so bile poškodovane tri osebe. Policisti storilca ali storilce še iščejo.

STA
Streljanje v bližini tržnice v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC.

Včeraj, malo pred 14. uro so na območju ljubljanskega BTC odjeknili streli. Na kraju je posredovalo več policijskih patrulj, prispelo je tudi več reševalnih vozil. Po navedbah policije so bile v streljanju poškodovane tri osebe, dve s strelnim orožjem in ena zaradi udarca s predmetom. Vse tri so prepeljali v ljubljanski klinični center, njihovo življenje pa po prvih informacijah ni ogroženo.

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Ljubljana Tomaž Tomaževic, več informacij o dogodku še ne morejo posredovati, saj postopek še poteka. Kot je razvidno s posnetka, je policija zavarovala širši del območja okoli kraja dejanja. Storilci so s kraja zbežali, policisti pa jih še niso izsledili.

Po poročanju spletnega portala MMC je do streljanja prišlo pred halo A. Po navedbah virov, ki želijo ostati anonimni, je bilo slišati več zaporednih strelov, ljudje pa so se razbežali in skrili v hale. Neuradno naj bi šlo za spor med Romi, pri čemer naj bi po navedbah TV Slovenija eden od moških najprej ustrelil v zrak, da so se ljudje razbežali, nato pa orožje uperil v človeka in streljal. Sicer pa naj bi se vse skupaj začelo na parkirišču in nato nadaljevalo v lokalu. Glede na navedbe prič, da so slišali celo kakšnih 20 zaporednih strelov, bi lahko bilo v napadu uporabljeno avtomatsko orožje.