"Se zgodi"

Pastorko je zadavila s pajkicami, njeno truplo zbasala v vreče za smeti

R.T.
16. 9. 2021, 13.13
Posodobljeno: 16. 9. 2021, 13.14
Deli članek:

Neka ženska iz ameriške zvezne države Indiana je bila obsojena na dosmrtno ječo zaradi grozovitega umora svoje komaj 10-letne pastorke.

Grant County Sheriff's Department
Amanda Carmack

Amanda Carmack iz mesta Gas City je avgusta leta 2019 na domu umorila svojo 10 let staro pastorko Skyleo. Nikomur ni rekla besede.

Sosedje in bližnji so dekle začeli iskati, a brez uspeha. Manj kot teden dni kasneje je danes 34-letna Amanda policiji priznala, da je pastorko umorila.

“Ne spomnim se. Ni več važno.” To so bile besede, ki jih je Amanda izrekla policistom, ko so jo ti spraševali, ali je deklico ubila. Ni hotela kaj preveč sodelovati. Rekla je, da se spomni, da je sedela na životu mlade žrtve in jo davila z rokami. Potem je morda nekaj zavezala okoli njenega vratu.

Po več urah zasliševanj se je vdala in jim dejala, da jim bo pokazala, kje leži truplo 10-letnice. Odpeljala jih je za hišo, v staro lopo, kjer je zavita v vreče za smeti ležala Sxylea. Ko so policisti odvili plastiko s trupla, jih je pričakal grozljiv prizor. Na tleh je ležalo telesce drobne Skylee, okoli vratu pa je imela na tesno ovite pisane pajkice. “Zakaj?” so vprašali policisti. “Se zgodi,” je odvrnila Amanda.

Poročilo patologa je potrdilo: 10-letnica je umrla zaradi zadušitve.

Po nekaj sodnih zapletih se je obravnava začela v začetku tega meseca. Po koncu procesa je porota Amando Carmack za krivo spoznala v pičlih 15 minutah. Iz ječe je ne bodo več izpustili.