zastoj srca

Umrl, ker ga je zavrnilo 43 bolnišnic, polnih covidnih bolnikov

B.K.
13. 9. 2021, 19.53
Posodobljeno: 13. 9. 2021, 19.53
Deli članek:

Nek moški iz ZDA je umrl 300 kilometrov stran od doma, potem ko ga je zavrnilo 43 bolnišnic, ki so bile polne covidnih bolnikov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

73-letni Ray Martin DeMonia iz ameriške zvezne države Alabama je zaradi zastoja srca umrl 300 kilometrov od domačega mesta Cullman, potem ko v kar 43 bolnišnicah ni našel proste postelje, zaradi prezasedenosti s covidnimi bolniki.

DeMonia je preminil v začetku septembra, le nekaj dni pred 74. rojstnim dnevom. Njegova družina, ki je v živo spremljala grozo, ko zanj niso našli proste postelje v nobeni izmed bolnišnic v okolici, zdaj poziva vse rojakinje in rojake, naj se cepijo in tako rešijo življenja tistim, ki potrebujejo nujno bolnišnično oskrbo.

DeMonia je doživel infarkt, družinski člani pa so mu takoj priskočili na pomoč. Bilo je jasno, da bo potreboval bolnišnično oskrbo. Poklicali so najbližjo bolnišnico, a so jim odgovorni povedali, da proste postelje nimajo, vse namreč zasedajo covidni bolniki. Družina je poskusila še 43-krat. Preklicali so praktično vse bolnišnice v treh zveznih državah. 42 klicev se je končalo na enak način kot prvi, 44. bolnišnica pa je zanj našla posteljo.

Peljati so ga morali v 300 kilometrov oddaljeno mesto Meridian v zvezni državi Mississippi, a srce 73-letnika tako dolge poti ni zdržalo. Umrl je v avtomobilu.

V osmrtnici so njegovi družinski člani zapisali poziv: “Prosim, cepite se. Ray ne bi želel, da bi še katera družina morala iti skozi to, kar smo šli mi.”

V Alabami je bilo v začetku septembra hospitaliziranih 2.800 covidnih bolnikov, 768 jih je potrebovalo intenzivno oskrbo. Polno cepljenih je dobrih 40 odstotkov prebivalcev. V Alabami živi slabih 5 milijonov ljudi.