NEsreča na Vranskem

59-letnemu motoristu je voznik avta vzel prednost in življenje

G.G.
13. 9. 2021, 08.14
Posodobljeno: 13. 9. 2021, 08.20
Deli članek:

Policija je sporočila podrobnosti včerajšnje hude prometne nesreče na Vranskem.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Letos je ne slovenskih cestah nadpovprečno število nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, med katerimi je tudi največ smrtnih žrtev. Žal se je včeraj v bližini Vranskega pripetila nova nezgoda, druga v nedeljo.

»Zakuhal« jo je 67-letni voznik osebnega avtomobila, ki je bil na poti iz naselja Brode proti Ločici pri Vranskem. V križišču za Vransko je okoli 15.30 zavil desno na stransko cesto, proti avtobusni postaji. Tam je polkrožno obrnil in zapeljal nazaj na regionalno prednostno cesto. Pri vključevanju pa ni bil dovolj pozoren. Pri zavijanju v levo je zaprl pot 59-letnemu motoristu, ki je pravilno pripeljal po prednosti cesti, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Vozili sta trčili. 59-letni voznik motorja je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, njegovo 20-letno sopotnico pa so so hudo poškodovano odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico. Voznik avtomobila in njegova 61-letna sopotnica sta se lažje poškodovala.

Celjska policija ob tem tragičnem dogodku izpostavlja alarmantne podatke. Letos je na njihovem območju v prometnih nesrečah umrlo 19 ljudi, lani v enakem obdobju pa 7.