Soseda rešiteljica

Dveletna Valentina ob mrtvi mami splezala do pipe

R.T.
11. 9. 2021, 10.05
Posodobljeno: 11. 9. 2021, 12.03
Deli članek:

Ko se 38-letnica cel dan ni odzvala na telefonske klice, je njena nečakinja poklicala prijateljico sosedo, da na licu mesta potrka na vrata stanovanja v bloku v Riedu na severu Avstrije.

Reuters
Fotografija je simbolična

Soseda je v četrtek popoldan stopila na hodnik in pozvonila. Slišala je glas otroka, deklice, ki je na vsa vprašanja ponavljala »ja, ja«. Odšla je domov in se vrnila čez dve uri. Spet se je odzvala le 2-letna hčerka 38-letne Silvie O. Dovolj, si je mislila soseda, da ni kaj narobe, se je vprašala, in poklicala policijo, je strnila svoje vtise za Kronenzeitung.

Gasilci so vdrli in vsem je zastal dih, ko so na postelji opazili nepremično Silvio, ob njej pa na pol oblečeno hčerko. Mrliški oglednik je kasneje potrdil, da je bila mrtva že najmanj en dan, največ dva dneva. Na telesu niso našli sledov, ki bi nakazovali, da gre za sum nasilnega kaznivega dejanja.

2-letna deklica Valentina se je morala v grozljivih trenutkih znajti. Nekako ji je uspelo pririniti stol do kuhinjskega korita, tako da je lahko spila nekaj požirkov vode, kar ji je omogočilo preživetje brez matere.

Soseda je povedala, da bila Silvia, ki se je od moža ločila že pred rojstvom hčerke, še v torek dobrega razpoloženja, saj je dobila službo v bolnišnični kuhinji.