Oktobra 2018 je v javnosti završalo ob objavi posnetkov ravnanja z malčki v zasebnem varstvu Kengurujčki na ljubljanskem Viču. Stekla je policijska preiskava, vključile so se tudi druge službe in čez dobro leto je policija vložila kazensko ovadbo zaradi surovega ravnanja na škodo desetih otrok.

Po koncu kriminalistične preiskave, januarja 2019, je vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski pojasnil, da je takrat 67-letna osumljenka med 1. oktobrom 2017 in 28. septembrom 2018 v enem od ljubljanskih zasebnih zavodov, kjer so varovali predšolske otroke, opravljala dela varuške, čeprav za tako delo ni imela ustreznega strokovnega znanja in izobrazbe.

Po ugotovitvah policistov naj bi ženska z nekaterimi otroki neprimerno komunicirala, nanje vpila in jih žalila. Če so otroci hrano zavračali, naj bi jih hranila na silo. Otroke naj bi za počitek tesno povijala v rjuho.

Za danes dopoldne je tako na ljubljanskem okrožnem sodišču razpisan predobravnalni narok zoper nekdanjo vodjo zavoda Kengurujčki Branimiro Vrečar. Sojenje bo večinoma potekalo brez prisotnosti javnosti, ker so oškodovanci v tem primeru mladoletne osebe.