umaknjena obtožnica

Miloševič Štamberger ni nujno vedel, da so nakazana sredstva podkupnina za očeta

B.K./STA
9. 9. 2021, 10.50
Posodobljeno: 9. 9. 2021, 10.51
Deli članek:

Tožilstvo je umaknilo obtožnico za Miloševiča Štambergerja v primeru domnevne korupcije v zdravstvu.

Robert Balen
Zoran Miloševič

Tožilstvo je v primeru domnevne korupcije v zdravstvu za Mihaela Miloševiča Štambergerja zaradi pomanjkanja dokazov umaknilo obtožnico, ki ga je bremenila pranja denarja. Okrožno sodišče v Ljubljani mu je tako izdalo zavrnilno sodbo, poročata časnika Večer in Slovenske novice.

Miloševič Štamberger je sin zdravnika Zorana Miloševiča, prvoobtoženega v zdravstveni v aferi. Tožilstvo zdravniku očita, da je za pridobitev in ohranitev posla dobave medicinskega materiala za zapiranje možganskih anevrizem od podjetja Emporio Medical zase zahteval in sprejel okoli 143.000 evrov. Denar je bil nakazan na njegov bančni račun na Hrvaškem in na račun njegovega sina, odprtega pri banki v Švici.

Tožilec Iztok Krumpak pa je po poročanju medijev minuli teden zaradi pomanjkanja dokazov umaknil obtožnico zoper 28-letnika. Kot poroča Večer, je tožilstvo ocenilo, da "niso podane okoliščine, na podlagi katerih bi obtoženi mogel in moral vedeti, da so nakazila, ki jih je prejel na svoj švicarski bančni račun, domnevne podkupnine za svojega očeta".

Miloševič in njegov sin sta bila dva od obtoženih v aferi, v središču katere se je znašlo podjetje Emporio Medical. Za prvo skupino obtoženih se je sojenje z nepravnomočno obsodilno sodbo sklenilo sredi februarja. Sodni senat je zdravnikom in nekdanjemu komercialistu v podjetju, ki jih je spoznalo za krive sprejemanja oz. dajanja nedovoljenih daril, izreklo od 10 mesecev do treh let zaporne kazni, denarne kazni in odvzem premoženja.