lažna prijava

Mamo, ki je grozila z bombo na letalu, je bilo strah, da bo njen otrok zamudil v šolo

R.T.
9. 9. 2021, 09.01
Posodobljeno: 9. 9. 2021, 09.18
Deli članek:

Izkazalo se je, da bombe na letalu ni.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Mina Verbitsky iz Čikaga, se je v ponedeljek zvečer z družino vračala domov, z dopusta na Floridi. Ko so prispeli na letališče, jim je bilo rečeno, da so žal prepozni za vkrcanje. Njihova prtljaga je bila sicer pravočasno naložena na letalo, a družina je do vrat za vkrcanje prišla prepozno. Letalo se je namreč že premikalo po stezi.

46-letna mati šoloobveznega otroka je izgubila živce. Začela je kričati na uslužbence na letališču, jih zmerjati, na koncu pa je zaklicala, da je v njeni potovalki, ki je že bila na letalu, bomba.

Letališke službe so o tem obvestile pilota, ki sta vzlet prekinila in letalo parkirala ob stezi. S krova so evakuirali vse potnike, varnostne službe pa so začele s pregledom prtljage. Izkazalo se je, da je Verbitskyjeva lagala. V njeni potovalki so našli le cunje.

“Šlo je za napako,” je medijem kasneje pojasnil njen neimenovani sorodnik. “Bila je živčna, mislila je, da bo njen sin zamudil v šolo. Prišlo je do zmede, a ni želela, da se to zgodi.”

Policija je Verbitskyjevo pridržala, tožilstvo pa jo je obtožilo lažne prijave nevarnosti. Sodnik jo je napotil na obvezno psihiatrično ocenjevanje, za izpustitev iz pripora pa je morala plačati 10.000 ameriških dolarjev varščine.