top flop tedna

Rabutanje koruze se je za mimoidočega končalo krvavo

Samo Strel
6. 9. 2021, 21.30
Deli članek:

Posebni primeri slovenske policije, ki so prejšnji teden odmevali v javnosti: v množičnem prepiru sodeloval tudi pes, sumljivi prodajalec prtov, mladoletni piroman, kraja treh bukev in petdesetih zavojčkov kave ...

Nataša Juhnov
Otroci so se razbežali, koruzo pa pustili na njivi ...

10. Ljubljanski policisti so iz Ljubljanice rešili češkega turista, ki je ponoči zaradi nevidljivosti in nepazljivosti z brežine Poljanskega nasipa padel v reko.

9. Iz zidanice na območju Velike Lahinje v občini Črnomelj so neznani storilci odnesli približno 30 salam, pri tem pa poškodovali okna in vrata ter lastnikom povzročili za približno tisoč evrov gmotne škode.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, o katerem sumijo, da je ponarejen.

7. Krški policisti so obravnavali prijavo ribiča, da mu je neznanec ukradel neregistriran moped znamke Tomos ANP 4, ki ga je pustil v grmovju ob reki Savi v Žadovinku, medtem ko je lovil ribe. Škode je za 200 evrov.

6. V Novi vasi pri Mokricah sta se sprla moška, stara 70 in 20 let. Prepir je poskušal rešiti 20-letnikov oče, ko ga je 70-letnik udaril v glavo. Vmešal se je še 32-letnik in zamahnil proti 20-letniku. V 32-letnika se je zaradi kričanja in kriljenja z rokami zakadil pes, ki ga je imel 20-letnik na povodcu, in ga ugriznil v roko ter lažje poškodoval. Policisti o vseh okoliščinah še zbirajo obvestila.

5. V Postojni je moški, ki naj bi prodajal prte, prosil za donacijo denarja za svojo mamo, ki naj bi resno zbolela. Oškodovanka mu je dala iz kuverte 50 evrov, nakar je moški pograbil še preostali denar iz kuverte, ga stlačil v žepe in se s kraja zločina odpeljal z večjim belim avtomobilom. Še pred pobegom je oškodovanki nekaj denarja uspelo vzeti nazaj.

4. Jeseniški policisti zaradi vandalizma obravnavajo mladoletnika, ki je v spominskem parku pred vrstniki »junaško« zanetil drevo.

3. V trgovini v Novem mestu je varnostnik do prihoda policistov zadržal 26-letnega domačina, ki je v nahrbtnik naložil petdeset stogramskih zavojčkov kave Barcaffe v vrednosti dobrih 50 evrov, a jih ni plačal.

2. Na Bučki v občini Škocjan so neznanci požagali in odpeljali tri bukve premera približno 40 centimetrov. Lastnik je oškodovan za 200 evrov.

1. V Dobravi pri Škocjanu je domačin med sprehodom na sosedovi njivi opazil šest otrok, ki so rabutali koruzo. O tem je obvestil lastnika, eden od otrok pa mu je vrgel v glavo kamen, zato je moral poiskati zdravniško pomoč. Otroci so se razbežali, nakradeno koruzo pa pustili na njivi.