morilski pohod

Nekdanji ostrostrelec ubil štiri ljudi. Med žrtvami je tudi trimesečni dojenček

R.T.
6. 9. 2021, 10.52
Posodobljeno: 6. 9. 2021, 12.22
Deli članek:

11-letnica je napad preživela.

Polk County Sheriff's Office
Bryan Riley

V mestu Lakeland, ki se nahaja v ameriški zvezni državi Florida, je v nedeljo nekdanji ostrostrelec ameriške vojske Bryan Riley v strelskem napadu ubil štiri ljudi, ki naj jih ne bi poznal. Med žrtvami je tudi dojenček, ki ga je mati držala v naročju.

33-letnik je v stanovanjski soseski ustrelil in ubil 40-letnega moškega, 33-letno žensko, njenega trimesečnega sina in 62-letno otrokovo babico ter družinskega psa. Prav tako je najmanj sedemkrat ustrelil 11-letnico, ki je policiji povedala za druge žrtve. Kljub številnim ranam je dekle napad preživelo. Riley, sicer nekdanji ostrostrelec ameriške vojske, ki je med drugim služboval v Iraku in Afganistanu, je bil med pokolom v polno bojni opremi. 

Po silovitem obstreljevanju se je predal policistom in jim povedal, da naj bi jemal metamfetamin. V strelskem spopadu z možmi v modrem je bil sicer poškodovan tudi sam. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je znova poskusil napasti policiste. Po zdravstveni oskrbi so ga prepeljali v zapor.

Do pokola je sicer prišlo približno devet ur po tem, ko je osumljenec obiskal isto sosesko in bizarno rekel: "Bog me je poslal sem, da se pogovorim z eno od vaših hčera, Amber." Sosedje so mu povedali, da tam ne živi nihče s tem imenom. Rekli so mu, naj odide, in njegovo sumljivo vedenje prijavili policiji.

Partnerka 33-letnika je možem v modrem zaupala, da ji je Riley povedal, da govori z bogom. Do nje naj ne bi bil nasilen.