utopitve

Ženo je potisnil iz avtomobila: "Reši se," je zakričal, nato ga je odneslo

B.K.
3. 9. 2021, 09.59
Posodobljeno: 3. 9. 2021, 10.00
Deli članek:

Tropski ciklon Ida, ki še vedno pustoši po severovzhodu Združenih držav Amerike, je terjal več deset življenj.

Profimedia
Deževje je poplavljalo ceste in kleti. Utopilo se je več kot 40 ljudi.

Tropski ciklon Ida, ki je v nedeljo treščil ob obalo ameriške zvezne države Louisiane, kot drugi najmočnejši orkan v zabeleženi zgodovini, je ob dosegu severnih držav vzhodne obale ZDA sicer oslabel v tropsko nevihto, a je kljub temu opustošil mesta in naselja, samo na severovzhodu ZDA pa je terjal že več kot 40 življenj.

Večina žrtev je umrla zaradi utopitve, ko je močno deževje preraslo v poplave, te pa so zalivale predvsem kletna stanovanja in avtomobile, ki so ostali na cestah. Samo v mestu New York je umrlo 11 ljudi. Kar 10 trupel so našli v kletnih stanovanjih v revnejših delih mesta, enajsti pa je preminil v avtomobilu, s katerim je ostal ujet na avtocesti.

Profimedia
Deževje je poplavljalo ceste in kleti. Utopilo se je več kot 40 ljudi.

Žrtvoval se je za življenje svoje žene

Ena izmed ganljivejših tragičnih zgodb pa se je zgodila v predmestju Filadelfije, največjega mesta v zvezni državi Pensilvaniji. Tam sta v avtomobilu sredi ceste ostala ujeta 65-letni Donald Bauer in njegova žena Katherine. Ko sta se vračala z odbojkarske tekme, na kateri je igrala njuna hči, ju je zajel močan dež. Vode okoli njunega vozila so začele naraščati. Avtomobilske pnevmatike se niso več oprijemale ceste. Začelo ju je odnašati.

Donald Bauer je razbil zadnje okno vozila in ženo potisnil proti odprtini. “Moj oče je začel potiskati mojo mamo in ji kričati, naj gre, naj se reši,” je za lokalne medije zgodbo svoje mame povzel njun sin Darby. “Vse česar se mama spomni je, da jo je potiskal ven iz avtomobila, na koncu pa sta se še enkrat dotaknila, ko je zakričal, naj se reši.”

Profimedia
Deževje je poplavljalo ceste in kleti. Utopilo se je več kot 40 ljudi.

Katherine se je na prostem oprijela veje drevesa in nemočna opazovala, kako je voda njn avtomobil, skupaj z njenim možem, odnesla stran.

Čez približno eno uro so prispeli reševalci in izčrpano Katherine rešili z drevesa. Truplo njenega moža so našli naslednje jutro. Še vedno je bil v avtomobilu.

“Moj oče je imel največje srce,” je dejal njegov sin. “Nesebičen je bil vse do svojega poslednjega dejanja.”

Profimedia
Deževje je poplavljalo ceste in kleti. Utopilo se je več kot 40 ljudi.