dolgi prsti

Šerif, ki je s pajdašema oropal portoroško zlatarno in v Zagrebu pobegnil iz marice, v pripor dobil še eno obtožnico

R.T.
1. 9. 2021, 11.18
Posodobljeno: 1. 9. 2021, 11.28
Deli članek:

Tožilstvo zaradi kraje koles zahteva šest mesecev zapora.

PU zagrebačka
21-letni Šerif Hrustić.

Za Šerifa Hrustića (21), znanega tudi kot Mrvica (Drobtinica) ste v preteklih dneh zagotovo že slišali.

Hrustić je iz portoroške zlatarne 27. avgusta leta 2019 s še dvema pajdašema odnesel za 18.550 evrov zlatega nakita. Dva od trojice sta vstopila v prostore zlatarne, tretji je medtem čakal zunaj. Lastnika sta prisilila, da jim je odklenil vitrine, ga nato udarila in zvezala. Pograbila sta zlatnino, trojica jo je nato ucvrla z avtomobilom.

Šerifa so pred dvema tednoma hrvaški policisti prijeli na osnovi tiralice Interpola Republike Slovenije. Ko so ga peljali na zaslišanje, pa jim je vklenjen v lisice pobegnil kar iz marice. Ob tem je policista z lisicami udaril v glavo, policistko pa s komolcem v ramo, nato pa pobegnil.  V incidentu je policist utrpel lažje poškodbe. Po filmskem pobegu je bil na prostosti štiri dni, minuli teden pa so ga hrvaški možje v modrem vnovič prijeli. 

Kaznivo dejanje uporabe sile proti uradni osebi bo Hrustića za zdaj "rešilo" pred izročitvijo Sloveniji. Zahtevo za izročitev bodo namreč obravnavali šele, ko bo končan pravosodni postopek na Hrvaškem.

Znano je, da rop zlatarne ni Hrustićev edini greh. V preteklih letih je v Zagrebu vlamljal v pisarne podjetij, iz katerih je kradel gasilne aparate, motorno olje, ...  Prav tako je s še dvema prijateljema z izvijačem vlomil v več vozil, iz katerih so ukradli drago orodje. 

Nova obtožnica

Medtem ko Hrustić šteje dni v priporu, je zagrebško občinsko kazensko sodišče prejelo novo obtožnico zoper njega, poroča Jutranji list.

Obtožnica ga bremeni, da je z dvema prijateljema Ninom N. (21) in Arditom A., prav tako starima znancema policije, v hrvaški prestolnici v bližini nakupovalnega središča kradel kolesa.  Trojico naj bi zanimala kolesa v bližini nakupovalnega središča. Čeprav so bila kolesa zaklenjena s ključavnicami, so se kraje lotili kar sredi belega dne. 

Šerif in Ardit sta prerezala ključavnice, Nino pa je pazil in skrbel, da nihče ne bi prišel. Kolesa so nato prodajali in si denar razdelili. Tožilstvo za Ardita S. in Hrustića zahteva šest mesecev zapora, za Nina N. pa predlaga leto dni. Na zaslišanju na tožilstvu sta se pred kratkim Hrustić in Ardit S. branila z molkom, Nino N. pa je bil bolj zgovoren. "Odpravili smo se v trgovsko središče, jaz sem stal malo dlje, ker nisem bil za to, da bi ukradli ravno tisto kolo, Šerif in Ardit pa sta prerezala ključavnico in se odpeljala. Kolo smo prodali in denar porabili za zabave," je dejal.