rekordni zaseg droge v črni gori

FOTO: Zaradi 1,4 tone "covid" kokaina padla oče in hči. Ladja, ki je tihotapila drogo, je bila predhodno zasidrana v Kopru

R.T.
1. 9. 2021, 09.39
Posodobljeno: 1. 9. 2021, 10.43
Deli članek:

Zaradi preiskovalnega sodnika, sicer družinskega prijatelja, bi se hči in oče skoraj izmuznila roki pravice.

Instagram / Twitter
Marina Krstović

Najverjetneje so mamila prišla v Črno goro v zabojniku ene od ladij, ki je priplula iz Južne Amerike. 

Črnogorska policija je minuli teden zasegla 1,4 tone kokaina, kar je rekordni zaseg mamil v Črni gori. Kokain, ki je bil zapakiran v več kot tisoč paketov, na katerih je pisalo covid, so našli v četrek zvečer v Zeti, predmestju Podgorice. 

Ladja zasidrana v Kopru

V centru afere z drogami sta se znašla oče in hči, Budimir (66) in Marina (27) Krstović. Kokain je iz Južne Amerike v Črno goro priplul v zabojnikih za banane na krovu plovila MSC Charlotte, ki je bilo predhodno zasidrano v Luki Koper, poroča hrvaški portal 24sata. Z ladje so pakete "banan" naložili v tovornjak, ki jih je pripeljal v Krstovićevo skladišče.

Twitter
Mamila so našli v pošiljki banan.

Preiskovalni sodnik je boter 66-letnega Krstovića

Policisti tovornjaka, ki je prevažal več kot tono kokaina, namerno niso ustavili, da bi videli, kje bo končala droga. Oče in hči pa sta padla v policijsko past. Policija je takrat prijela devet oseb, ki jih povezujejo s tihotapljenjem mamil, med drugim tudi Budimira in Marino. Čakal naj bi ju 30-dnevni pripor. Po naključju pa so za primer zadolžili preiskovalnega sodnika Radomirja Ivanovića, sicer družinskega prijatelja družine Krstović.

Ivanović je odobril, da se dvojica pred obtožbami zaradi pečanja z drogo brani s svobode, kar je povzročilo burno reakcijo črnogorskih državnih organov in tamkajšnje javnosti.
"Ni dokazov, da bi bila Krstovića vpletena v to tihotapljenje kokaina. Namesto pripora sem odredil nadzorne ukrepe tako, da sem jima odvzel potne listine in jima prepovedal zapustitev kraja bivanja v Črni gori. Prav tako se morata vsak mesec javiti na policijsko upravo," je za črnogorske medije povedal Ivanović, ki je trdil, da prijateljske vezi niso vplivale na njegovo odločitev.

Twitter
Marina Krstović

Sodnikova odločitev razveljavljena

Že v torek je senat višjega sodišča v Podgorici razveljavil Ivanovićevo odločitvo ter očetu in hčerki odredil pripor. Pritožbo zoper Ivanovićevo odločitev je namreč vložilo višje državno tožilstvo. Predstavniki izvršilne oblasti so prav tako ocenili, da je treba Ivanovića izključiti iz primera zaradi suma pristranskosti.

Podpredsednik vlade Dritan Abazović je pozdravil odločitev o odreditvi pripora. "Upam, da bodo institucije resno pretehtale sporne odločitve sodnikov v minulem obdobju. Sodišče mora pridobiti večje zaupanje javnosti," je zapisal na družbenem omrežju Twitter.