Družinska tragedija v Maishofnu

Nekdanji ženi zadal smrtni strel, nato orožje uperil v sina, krogla se je ustavila v čeljusti

R.T.
31. 8. 2021, 17.33
Posodobljeno: 31. 8. 2021, 17.42
Deli članek:

Avstrijska policija je pojasnila več podrobnosti nedeljskega krvavega večera v občini Maishofen, kjer sta umrla 81-letni moški in 71- letna ženska. Njun sin okreva v bolnišnici.

Reuters
Fotografija je arhivska.

Kot smo že poročali, se je v družinski hiši v občini Maishofen v avstrijski zvezni deželi Salzburg v nedeljo zvečer odvila grozljivka, o kateri pa so imeli policisti še včeraj veliko vprašanj, a kaj malo odgovorov. Znano je bilo, da so odjeknili streli, nato so na sceno stopili policisti in reševalci. Na kraju so našli mrtvo 71-letnico ter hudo poškodovana 81-letnika in 51-letnega sina. Prvi je umrl na poti v bolnišnico, medtem ko se je sin s prestreljeno čeljustjo izognil smrtni kosi. Zdaj okreva v salzburški bolnišnici. Avstrijski mediji so včeraj poročali, da je v ozadju dolgoletni spor zaradi dediščine.

Zdaj je znano, da je šlo za nekdanja zakonca, tragedija pa je močno pretresla lokalno prebivalstvo, ki sicer trdi, da so bili spori v hiši pogosti. Včeraj zvečer sicer še vedno ni bilo jasno, kako sta pravzaprav umrla, a so zdaj že znani izsledki obdukcije, novosti pa je pojasnila tudi policija. Vse skupaj naj bi se začelo malo pred 19. uro zvečer. 81-letnik naj bi v sporu v glavo svoje nekdanje soproge uperil malokalibrsko orožje in sprožil. Nato naj bi s strelom poskušal umoriti tudi sina, a se je krogla ustavila v njegovi čeljusti, 51-letnik pa je strel preživel. V tistem trenutku naj bi očeta zagrabil, ga vrgel na tla in držal. Obdukcija je pokazala, da je 81-letnik pozneje umrl zaradi hudih notranjih poškodb.

Družinski spor naj bi tlel že več let, vse skupaj pa naj bi se po poročanju Kronenzeitung vrtelo okoli dediščine. Kriminalisti so sicer že po zaslišanju 51-letnika pojasnili, da ga ne sumijo umora, a njegove navedbe, da je očeta napadel v silobranu, še vedno preiskujejo.